BIST 11.204
DOLAR 42,56
EURO 49,63
ALTIN 5.756,56
HABER /  GÜNCEL

Garnizon komutanı türbana kızdı

Samsun'daki Cumhuriyet resepsiyonunda türban krizi yaşandı. Askerler oteli terketti.

Abone ol

Samsun Kurumahmutoğlu Büyük Otel’de saat 20.00’de başlayan Cumhuriyet Balosu’na katılan davetlileri Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu karşıladı. Ardından davetliler kokteyle katılmak üzere üst kattaki balo salonuna çıktı. Baloya eşleriyle gelen 25 dolayındaki subay lobide bekledi. Subaylar baloya katılmak üzere eşi Derya Beştepe ile gelen Garnizon Komutanı Tuğgeneral Naci Beştepe’ye, balo salonunda türbanlı ve eşarplı kadınlar olduğunu bildirdi.

Bunun üzerine Beştepe, protokolden sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa İngenç'le görüştükten sonra, “O zaman geri dönüyoruz'' diyerek diğer subaylarla oteli terketti. Bu arada balo salonuna önceden çıktığı belirtilen 3 subay ile eşleri, sivil askerler tarafından uyarıldı ve salondan çıkmaları sağlandı.

Cumhuriyet Balosu’na katılan yaklaşık 10 kadar türbanlı ve eşarplı kadının, il genel meclisi üyeleri ile kısa adı EMŞAD olan Emniyet Teşkilatı Vazife Malülü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin eşleri olduğu belirtildi.




(Milliyet)