BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  GÜNCEL

Garanti Bankasından yeni fon

Garanti Bankası, satışı 24 Temmuz 2009'a kadar halka arz yöntemiyle gerçekleştirilecek yeni fon seçeneğini yatırımcılara sundu.

Abone ol

Garanti Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''T. Garanti Bankası A.Ş. B Tipi Yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı ABD Dolarının Yükseleceğini Öngören Yatırımcılara Yönelik Birinci Alt Fonu''na, minimum 3 bin lira ile yatırım yapılabileceği belirtildi.

Açıklamada, vade sonuna kadar fonda kalan yatırımcıların; anapara korumasına ek olarak, katılım oranı doğrultusunda dolar/TL'nin olası yükselişinden getiri elde edebileceği, dolar/TL kuru düşse bile anaparalarının TL bazında koruma altında olacağı kaydedildi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, konuya ilişkin değerlendirmesinde, dolar/TL'nin olası yükselişinden getiri elde etmeyi hedefleyen ve TL bazında anaparalarını korumak isteyen yatırımcılar için yepyeni bir fon seçeneği sunduklarını belirtti.

Erün, Türkiye'deki yatırım fonlarının 29 milyar liralık büyüklüğe sahip olduğuna işaret ederek, ''2002 yılından bu yana gerileyen faizler ve daralan marjlar, yatırımcıları farklı ürün arayışlarına itiyor. Yatırımcıların yapılandırılmış fon pazarına ilgileri gün geçtikçe artıyor. Yeni yatırım alternatifleriyle birlikte pazara ilginin daha çok artacağına ve önemli ölçüde büyüyeceğine inanıyoruz'' ifadesini kullandı.