BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

G.Antepte sahte mazot baskını!

Gaziantep'te 45 bin litre "sahte motorin" ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken iki kişi gözaltına alındı.

Abone ol

İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ve Gaziantep Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ekiplerinin birlikte yaptığı çalışma kapsamında, Gaziantep-Nizip karayolunun 12. kilometresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda arama ve denetim gerçekleştirildi.

Aramada, istasyonun market bölümünde gizli şekilde monte edilmiş ve mevcut yer altı akaryakıt tanklarını bir kompresörün hava basması ile kumanda eden düzenek bulunması üzerine, akaryakıt istasyonunda kazı çalışması yapıldı.

Kazıda, yer altındaki akaryakıt tanklarının da altında, 3 metre derinlikte gizli bir akaryakıt tankı tespit edildi. Tank içerisinde bulunan akaryakıt ile ilgili ulusal marker testi yapıldı ve akaryakıtın sahte motorin olduğu anlaşıldı.

Ele geçirilen 45 bin litre sahte motorin, İl Özel İdaresi'ne teslim edildi. Gözaltına alınan akaryakıt istasyonu sahibi S.N. ile akaryakıt istasyonuna sahte motorin yapımında kullanılan malzemeleri taşıyan araç sürücüsü İ.A, sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.