BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.398,36
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi vatandaşa böyle tüyo verdi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraşlılar'a tüyo verdi: Eğer Recep Bey'e ulaşmak istiyorsanız...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Kahramanmaraşlılar'a seslenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşa tüyo verdi: Eğer Recep Bey'e ulaşmak istiyorsanız telefonda dertlerinizi anlatın. Telefonlarınız dinlendiği için belki bir işe yarayabilir...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ta halka hitap etti. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde yine Başbakan Erdoğan ve hükümet vardı: Recep Bey her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir garanti yoktur, diyordu. Bunlar bizim aşımıza ekmeğimize göz koyanladır. Eğer her üniversite bitirene iş yok dersen, her üniversiteyi bitiren senin çocuğunun koşullarında olması lazım. Senin çocuğun gemi aldı da Kahramanmaraş'ta üniversite bitiren genç niye gemi almadı?"

ÖĞRETMEN ADAYLARINA SESLENDİ 

Türkiye'de öğretmen açığı olmasına rağmen atamaların yapılmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu bu kez öğretmenlere seslendi: Recep Bey ne diyordu? Bizim iktidarımızda mezun olan bütün öğretmenleri atayacağız diyordu. Peki ne yaptı atadı mı? 300 bin öğretmen okulunu bitirmiş mezun olmuş, öğretmen tayini yapmıyorsunuz. Niye yapmıyorsunuz, anayasa mı engel. Size söz veriyorum,halkın iktidarında bu sorunu çözeceğiz. Bütün öğretmenler atanacak. Çocuklarımızı onlara emanet edeceğiz. Kahramanmaraşlı kardeşlerim benim sözümle Recep Bey'in sözlerini karıştırmasınlar. Ben ne dersem Recep Bey tersini yapar.

RECEP BEY'E ULAŞMAK İSTİYOR MUSUNUZ?

Hükümeti 'Telekulak hükümeti' olarak niteleyen Kılıçdaroğlu,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşmak isteyenlere ilginç bir formül önerdi:

Siz 2002'den önce telefonlarınızda rahat konuşuyordunuz değil mi; şimdi konuşamıyorsunuz, biri bizi dinler diye. Bu hükümetin adı telekulak hükümetidir. Siz derdinizi anlatmak istiyorsanız Recep Bey'e telefonla anlatın. Çünkü telefonlarınız dinleniyor, belki dertlerinizini dinlerler.

BAŞBAKAN BİLKENT'TE KİMLERLE BULUŞTU

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Dubai anlaşmasına da değindi:

Bunlar bizi ihanetle suçladılar, Dubai'de gittiler bir anlaşma imzaladılar. 1 milyar dolar bağış ve 8,5 milyon dolara imza attılar. Sonra vazgeçtiler. Buradan soruyorum: Recep Bey sen! Bilkent Oteli'nde iki bakan, biri Ali Babacan sen ona ne söyledin ve bu anlaşmadan neden vazgeçtin?