BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,33
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi Erdoğan'a şerefsiz diye bağırdı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MİT-PKK konuşmasının deşifre olmasının ardından Başbakan Erdoğan'a sorduğu 'kim şerefsiz' sorusu siyaseti ısındıracak

Abone ol

CHP'nin 'hükümet ile PKK görüşüyor mu?' sorusuna 'ıspatlamayan şerefsiz' yanıtı veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT ile PKK arasındaki görüşmelerin basına sızmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedefinde yer aldı:

 MİT PKK PAZARLIĞI
DEŞİFRE OLDU
MİT heyeti ile PKK yöneticileri arasında yapılan gizli görüşmenin ses kaydı dün DİCLE Haber Ajansı'nın şifreleri kırılarak yayına verilmişti...
Ayrıntıları okumak için TIKLAYIN

"Biz bunu dile getirdiğimizde Sayın Erdoğan "Bunu söyleyenler ispat etmezse şerefsizdirler" demiştir. Şimdi merak ediyorum kim şerefsiz?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT ile PKK arasında yapıldığı iddia edilen görüşme kaydı ilişkin soruları yanıtladı.

PKK ile MİT arasındaki görüşmelerin doğrudan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle gerçekleştiği anlaşıldığını belirten Kılıçdaroğlu, gerçeğin ortaya çıktığını söyledi:

"Kapalı kapılar ardında kullanılan dille, halkın önünde kullanılan dil arasında 180 derece fark var. Biz bunu dile getirdiğimizde Sayın Erdoğan 'Bunu söyleyenler ispat etmezse şerefsizdirler' demiştir. Şimdi merak ediyorum kim şerefsiz? O dil bir ülkenin başbakanına yakışıyor mu? Ortaya çıkan tablonun altındaki ezikliği nasıl giderecek?

SES KAYDININ TAM METNİ
İşte PKK ve Öcalan arasında köprü olan MİT'in, örgüt üyeleriyle konuşmalarının tam metni...
Ses kaydının tam metni için TIKLAYIN.. 

ÜLKE KEVGİRE DÖNDÜ

Türkiye'nin güvenilirliği büyük yara almıştır. Herkes dinleniyor. Gizlilik kavramı sadece vatandaş için var. Onun dışında kişiler, gruplar, örgütler, ülkeler için gizlilik kavramı kalmamış. O anlaşılıyor. Türkiye kevgire dönmüş bir ülke. Acı bir tablo maalesef"

DİKKAT ÇEKEN HABUR DİYALAOĞU

Kılıçdaroğlu, ''Söz konusu ses kayıtlarında Habur ile ilgili de dikkat çekici noktalar var. 'Biz orayı ayarladık', 'Her şeyi ayarladık' şeklinde. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna da diyalogların CHP'nin eleştirilerinde haklı olduğunu ortaya çıkardığı yanıtını verdi:

MHP'DEN AK PARTİ'YE DESTEK
MİT-PKK görüşmelerinin bazı internet sitelerinde yayınlanmasının ardından başlayan tartışmada MHP, AK Parti yanında saf tuttu.
Ayrıntıları okumak için TIKLAYIN...

''Daha önce parlamentoda bu konuyu dile getirdiğimizde, hukuku ihlal ettiklerini, mahkemeyi taşıdıklarını, yargıçları suçluların ayağına götürdüklerini ifade etmiştik. Demek ki kapalı kapılar ardında, bizim söylediklerimizin doğru olduğu orada da ifade edilmiş."

Kılıçdaroğlu, yasa dışı dinlemelerle ilgili elindeki bilgi ve belgeleri açıklayıp açıklamayacağının sorusuna, ''Hayır'' karşılığını verdi.

KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN'DAN YANIT BEKLİYOR

Kılıçdaroğlu, ses kayıtlarının yayınlanma zamanlamasına ilişkin yaptığı  değerlendirmede ise ''Bilmiyoruz. Yani kim aldı bilmiyoruz. Zamanlamayı niçin şimdi yaptılar bilmiyoruz. Önümüzdeki günlerde neler çıkacak bilmiyoruz. Herhalde Sayın Başbakan bir açıklama yapar biz de öğrenmiş oluruz'' dedi.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN ERDOĞAN'A 'ŞEREFSİZ KİM?" SORUSUNUN GÖRÜNTÜLERİ...