BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.470,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gizli suşi zirvesi deşifre oldu!

Gizli gizli buluştular... İddialara göre CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu çekiştirdiler... En sert sözler yine Melih Gökçek'in ağzından çıkarken, Baykal daha temkinli konuştu... İşte o diyaloglar;

Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik en sert eleştirileri yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal, birlikte park açılışı gerçekleştirdikten sonra 'Suşi restoranında' sürpriz ve bir o kadar da merak uyandıran bir görüşme yapmıştı. O görüşmedeki diyaloglar ortaya çıktı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Peki yan yana gelen sürpriz ikili neler konuştu? Güneş gazetesi yazarı Talat Atilla gizemli görüşmenin detaylarını açıkladı.

Gizli görüşmede taraflar birbirlerine övgüler dizdi önce... Ardından ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu koyuldu hedef tahtasına. Melih Gökçek yine, Kılıçdaroğlu için sert sözlerini yinelerken, Deniz Baykal eleştiriler karşısında temkinli olmayı tercih etti.

Talat Atilla, gizli görüşmede gerçekleşen ve basına sızmayan diyaloglara, bir restoran sakininin kulak misafiri olduğunu belirtti ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak diyalogları şöyle özetledi;

Baykal: Genel başkanken de özel sohbetlerimizde söylemiştim. Başarılı bir belediye başkanısınız Melih bey.

Gökçek: Sağolun, özel sohbetlerimizde hakkımı teslim ettiniz doğru ama keşke basının önünde de Melih Gökçek başarılıdır deseniz!

Baykal: (Gülerek) Siyaseti iyi bilirsiniz Melih bey.

BU ADAMLA NE CHP NE DE TÜRKİYE İLERİ GİDER

Gökçek: (Tebessümle) Evet o da doğru. Yalnız sizin hakkınızı da teslim edeyim. Siz hiç değilse konuşulabilir bir genel başkandınız. Bu adamla (Kılıçdaroğlu'nu kastediyor) ne CHP, ne de Türkiye ileri gider. Çarkçının kralı bu. Sabah söylediğini, akşam inkar ediyor. Hiç değilse akşama kadar bekle yahu!

YOĞURT DEĞİL BAŞKA BİRŞEY YİYOR

Baykal: (Gülerek) Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır Melih bey.

Gökçek: Bu; yoğurt değil, başka bir şey yiyor ama.

Baykal: (Kahkaha atarak) Onu bilemem...

Gökçek: Sayın Baykal bakıyorum da sizin aleyhinizde çıkan haberlerde bile çıkıp, "Bir dakika arkadaş ya. Baykal bizim genel başkanımızdı" diye savunmuyor bile. Bu kadar vefasızlık ayıp ama.

Baykal: İhtiyacım da yok zaten Melih bey. Kemal beyin tercihi öyle demek ki.

PERİŞAN BİR ADAM BU!

Gökçek: Allah aşkına şu andaki CHP iyi mi yönetiliyor. Başbakan Erdoğan'a villası var dedi, kendi villasını çıkardım ortaya. Başörtü meselesini çözerim dedi, iki gün sonra çark etti. Daha kurmaylarıyla bile baş edemedi. 1 yılda defalarca yönetimini değiştirdi. Güya Gürsel Tekin en yakın arkadaşıydı, ilk fırsatta onu da harcadı. Perişan bir adam bu.

Baykal: Bakıyoruz, değerlendiriyoruz.

Gökçek: Size de, Önder Sav'a da gereken saygının gösterilmediği ortada değil mi? Paraşütle inince koltuğu hazmetmek kolay olmuyor demek ki.

CHP YAĞMA HASAN'IN BÖREĞİ DEĞİLDİR

Baykal: Melih bey söylediğiniz konular dahil bir çok konunun CHP iradesinin takibinde olduğunu söyleyebilirim. CHP büyük bir partidir. Gerektiğinde Kemal Kılıçdaroğlu falan dinlemez. CHP misyonunu Kemal Kılıçdaroğlu mu taşıyamıyor, yanlış mı yapıyor? Ha, bunu yapanı genel merkezden yüzlerine tükürerek, kollarından tutarak atarlar. CHP hiç kimsenin babasının çiftliği değildir. Yağma Hasan'ın böreği hiç değildir.

Gökçek: Doğru, çok doğru...