BIST 9.996
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.440,77
HABER /  DÜNYA

Galibiyet önemliydi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Eskişehirspor karşılaşmasının ardından “Kolay olmadı. Eskişehirspor benim için özel bir takım. Gali...

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Eskişehirspor karşılaşmasının ardından “Kolay olmadı. Eskişehirspor benim için özel bir takım. Galibiyet önemliydi, bir galibiyet aldık. Oyuncularıma teşekkür ediyorum” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Fenerbahçe kendi evinde Eskişehirspor’u 1-0 mağlup etti.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, “Kolay olmadı. Eskişehirspor benim için özel bir takım. Coşkulu, sert tempolu bir takım. Biz de bu ritmi yakalamaya çalışan bir takımız. Enerjimizi ve coşkumuzu seyircimizden alıyoruz. Onların bize katkısını küçümseyemeyiz. Buna da ihtiyacımız vardı. Zaman zaman hatalar yaptık. Tempoyu yakalayamadık ama çok kısa süre içinde ritmi yakalayacak bir takım olmalıyız. Galibiyet önemliydi, bir galibiyet aldık. Oyuncularıma teşekkür ediyorum” dedi.
Takımın performansı ile ilgili olarak ise Yanal, “Oyuncuların performansları ve sakatlıklarla ilgili birtakım sorunlar yaşadık ama bunlar kesinlikle mazeret değil. Bütünlüğü yakalayacak bir takımız. Bunu kısa sürede içinde halledeceğimizi düşünüyorum. Bize böyle bir itici güç maç gerekliydi. Kendine güvenen oyuncularımız çok fazla” diye konuştu.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, “Maçın kahramanı Mert’ti” diyerek, “Çok pozisyonumuz ve penaltımız vardı. ’Bunları niye değerlendiremedik’ deyip oyuncularımızı eleştirmek istemiyorum. Futbolun gerçeğini yaşadık. Kalemize gelen ilk topta gol yedik. Sonra oyunu değiştirme hamlemiz etkisini gösterdi, penaltı yakaladık ve pozisyon bulduk. Ancak Mert’i geçemedik. Büyük hedefler kovalamak için önce zihinlerde büyük düşünmek gerekiyor. Bugün biraz daha cesaretli olabilseydik, Fenerbahçe’nin isminden çekinmeseydik sonuç farklı olabilirdi. Mert’i dışarıda da tebrik ettim. Maçı çeviren adamdı. Burada kazansaydık önümüzdeki hafta Galatasaray maçını eşik atlama maçı olarak değerlendirebilirdik. Bundan sonra daha büyük düşünmeyi öğreneceğiz” dedi.
Necati Ateş’in penaltıyı kaçırması ile ilgili sorulan soruya ise Sağlam, “Maçtan önce penaltı atışı için listemizde önce Ndiaye, sonra Diego vardı. Ancak geçen sene takımın penaltıcısı Necati’ydi. Necati oyuna girdi, yılların tecrübesi bir oyuncu. Orada bir insiyatif kullandı. Sonuçta penaltı kaçıran ilk futbolcu ve son futbolcu değil” şeklinde cevap verdi.
(İHA)