BIST 10.012
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.425,68
HABER /  DÜNYA

Kimyasal silah kullanmak insanlık suçudur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kimyasal silah kullanmak insanlık suçudur. Asla affedilmemesi gereken bir suçtur. Faillerinin bulunu...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kimyasal silah kullanmak insanlık suçudur. Asla affedilmemesi gereken bir suçtur. Faillerinin bulunup adalete teslim edilmesi her insanın ortak görevidir ve amacı olmak zorundadır" dedi.
Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’ın Bayat İlçesi’nde yaptığı konuşmada, "Suriye’de kimyasal silah kullanıldı. Binin üzerinde çocuk, genç, yaşlı demeden Suriyeli hayatını kaybetti. Kimyasal silah kullanmak insanlık suçudur. Asla affedilmemesi gereken bir suçtur. Faillerinin bulunup adalete teslim edilmesi her insanın ortak görevidir ve amacı olmak zorundadır" dedi.
Başbakan Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında ağlamasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Televizyon ekranlarına çıkıp ağlamam. Ağlayan adam çaresiz adamdır, çare üretmeyen adamdır. Bi çaredir zavallıdır o ancak zavallılığını gözyaşlarıyla dindirmeye çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti onurlu bir devlettir" ifadelerini kullandı.
(İHA)