BIST 10.263
DOLAR 32,34
EURO 34,78
ALTIN 2.387,39
HABER /  DÜNYA

Berlin’de binler Mısır ve Suriye için sokaklarda

Almanya’nın başkenti Berlin’de binlerce kişi sokaklara dökülerek Mısır’daki darbeyi ve Suriye’de kullanıldığı iddia edilen kimyasal silahlar...

Abone ol

Almanya’nın başkenti Berlin’de binlerce kişi sokaklara dökülerek Mısır’daki darbeyi ve Suriye’de kullanıldığı iddia edilen kimyasal silahları protesto etti.
Başkent Berlin’de yapılan gösterilere katılan binlerce kişi Mısır ve Suriye bayrakları açarak savaşın bir an önce bitmesi çağrısında bulundu. Rabia işareti yaparak Mısır’daki darbe karşıtlarına destek sloganları atan göstericiler Suriye’deki katliamında bir an önce sona ermesi için pankartlar açtı. Birçok noktada toplanan göstericiler ayrıca Mısır ve Suriye’deki insanlar için dua etti. Almanya’da yaşayan birçok Türk’ün de destek verdiği gösteride Türk sivil toplum kuruluşu üyeleri de Mısır ve Suriye’ye destek verdiklerini ifade etti. Ortak payda oluşturarak insanları bir araya getirmeye çalıştıklarını ifade eden sivil toplum kuruluşu üyeleri, ”Bu direniş inşallah hayırlı sonuçlar verir. İnsanların kimyasal silah ve bombalardan kurtulup huzur içerisinde yaşamasını diliyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)