BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Galaxy Note 3 eş zamanlı tanıtıldı

Samsung Galaxy Note 3 için eş zamanlı tanıtım programı yapıldı. Galaxy Note 3'ün özellikleri ve yenilikleri Galaxy Note 3 ve özellikleri Galaxy Note 3'ün fiyatı Galaxy Note 3 fiyatı Galaxy Note 3 fiyat

Abone ol

İNTERNET HABER-Samsung'un "Galaxy Gear" adlı akıllı saati ile akıllı telefonu "Galaxy Note 3"ü için Almanya'nın başkenti Berlin'deki IFA Teknoloji Fuarı ile New York'ta eş zamanlı tanıtım programı yapıldı.

Güney Koreli Samsung'un New York programı, ünlü Times Meydanı'nda oluşturulan platformda gerçekleşti.

Etkinliğe Amerikalıların yanı sıra turistler de yoğun ilgi gösterdi.

Samsung'un akıllı saati Galaxy Gear, dahili kamera ve hoparlör sistemiyle aynı adı taşıyan Galaxy model telefonlarla uyumlu çalışıyor. 

AMOLED ekranı olan akıllı saatin kordonunda 1.9 megapiksel çözünürlüğünde otomatik odaklama özellikli, 10 saniyeye kadar 720p kalitede video çekebilen kamera bulunuyor.

Saatin 4 GB'lık dahili depolama alanı ile dikkati çekiyor.

Samsung,  kullanıcılarına akıllı bir telefondan daha fazlasını sunmak için Note 3'ün hazırlıklarına son derece önem verdiğini anlattığı Note 3 lansmanında, yeni Note 3'ün boyutlarında değişikliğe gidilmediğini ideal boyutlara zaten ulaştıklarını söyledi. 

Galaxy Note 3 üzerinde bulunan Gorilla Glass ekranıyla birlikte daha önce sızdırılan haberlerdeki gibi 5.7 inç'lik Super AMOLED Full HD bir ekranla geldi. Galaxy S4'te kullanılan güç tüketimini daha da azaltabilen yeni Note 3 %25 daha uzun bir pil ömrü sunacak.

8.3 mm inceliğinde, 168 gram ağırlığında olan Note 3 ve deri arka kapak ile gelen Note 3 şık bir görüntüye sahip. Samsung  Note 3, Snapdragon 800 2.2 GHz saat hızında çalışan işlemcisiyle piyasaya çıkıyor. Exynos 5 Octa işlemcisini kullanan Note 3 1.9 GHz saat hızında çalışan 8 çekirdekli bir işlemciyle gelecek.

Yeni Galaxy Note 3, tanıtımdan önceki söylentilerdeki  gibi 3 GB'lık bir RAM ile geliyor. Samsung yeni Note 3 'da 16 GB'lık dahili depolama alanı 32 ve 64 GB'a kadar sunulan microSD kart desteği ile gelenek bozulmadı.

Eşsiz deri arka kapak tasarımıyla son derece şık ve lüks bir kullanım sunacak yeni Note 3, 13MP'lik gelişmiş bir kamera ile karşımıza çıktı. 4K video hizmeti sunacak yeni Note 3 ayrıca 60 FPS hızında Full HD 1080p video kaydı yapabilecek. 

8.3 mm ile Note 2'ye oranla çok daha ince bir yapıda gelen yeni Note 3, ele alındığında oldukça kibar bir telefon hissi uyandırıyor. Samsung Note 3'de incelik ve hafiflik özelliklerini birleştirerek ustalığını yine göstermiş oldu. Samsung, böylesine büyük bir cihazda 168 g gibi bir ağırlıkta cihaz yaparak farkını ortaya koymuş oldu.

Gelişmiş S-Pen ile bir çok yenilik kullanıcıların beğenisine sunuldu. Özellike Air Command uygulamasıyla ekran oluşan noktadan sonra sunulan Action Memo muhteşem bir kullanım rahatlığı sunacak.

Kullanıcıların çok daha rahat bir şekilde erişebileceği, söküp çıkarabileceği S-Pen'in tasarımı da değişmiş durumda.

Yeni Note 3, 6 farklı kapak rengi seçeneğiyle farklı zevklerde kullanıcılara hitap ediyor. Bu kadar farklı renklerle gelmesi Note 3'ün sadece iş telefonu olarak sanılmasında önüne geçilmiş oluyor ve daha geniş kitleye ulaşılması hedefleniyor.

Galaxy Gear ile uyumlu çalışacak olan yeni Note 3 sadece donanımıyla değil, 24 bit 192 KHz hızında sunduğu ses desteği ile oldukça iddialı. 

Böyle büyük ekrana sahip telefonların en büyük sorunlarından birisi olan pil kapasitesinde Samsung, dünyada rekora gidilecek bir rakama ulaştı. Note 3, 3200 mAh'lık bir batarya ile 1.5  veya orta kullanımda 2 günlük bir deneyim sunması amaçlanıyor.

Yeni Galaxy Note 3 Android'in son sürümü 4.3 Jelly Bean ile birleşen eşsiz ve farklı bir TouchWiz arayüzüyle geliyor. Ana ekran ve gelişmiş multiveiw (çoklu pencere) özelliğiyle bir akıllı telefondan beklenenenin çok daha fazlasını sunacak. 

Aynı anda birden fazla uygulamayı aktif bir şekilde çalıştırabileceğiniz yeni çoklu pencere sisteminde ek hizmetlerin ekran boyutlarını son derece rahat bir şekilde hareket eden widget pencere gibi siz ayarlanabilecek.