BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'da yıldız futbolcu kadro dışı

Trabzonspor yenilgisini değerlendiren Bülent Ünder, Pino'nun kadro dışı kaldığını açıkladı

Abone ol
Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Ünder, Trabzonspor'a 1-0 yenildikleri maçla ilgili olarak, ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Bülent Ünder, maçın başında Yekta'nın sakatlanmasının stratejilerinde değişikliğe neden olduğunu ancak onun yerine giren Mustafa Sarp'ın da iyi mücadele ettiğini aktarırken, oyunun genelinde kontrolü ellerinde tuttuklarını belirtti.

Trabzonspor'un etkili olduğu noktaları kapatmayı başardıklarını anlatan Ünder, şunları söyledi:

''Oyunda topa sahip olma oranının zannediyorum büyük bölümü bizden yanaydı. Maçı kazanmak için gereken her şeyi eksiklerimize rağmen yaptık. Takımım bir kişi hariç olağan üstü mücadele gösterdi. Şans Trabzonspor'dan yanaydı. Maçı bırakmadılar ve iddialarını sürdürmek için büyük bir çaba sarf ettiler. Futbol tuhaf bir oyun. Bir ayrıntıyı kaçırınca sonuç başka yere gidiyor. Golü yemeden 2 dakika önce kaleciyle burun buruna kaldık. Orada Pino pasını Arda'ya gönderme yönünde kullansaydı farklı olabilirdi. Uzun zamandır bu kadar iyi mücadele eden bir Galatasaray görmemiştim. Hafta içinde çalışmalarımızın sonucunu aldık gibi görüyorum. Böyle devam edersek, daha iyi yerlere geliriz.''
Bülen Önder, maçın son 15 dakikasını 10 kişi oynamak zorunda kalmalarının önemli olduğuna da dikkati çekerek, ''Böyle maçlarda 10 kişi kalmak önemli. Maçı kazanma fırsatı bize geldi ama kullanmadık. Trabzonspor ise kullandı. Fırsatlar gelir, ya kullanırsınız, ya da rakibe hediye edersiniz. Maç boyunca 1 kez ceza sahası içinde 18'e girdiler ve gol oldu'' ifadelerini kullandı.

''PİNO İLE BİRLİKTE OLMAYACAĞIZ''

Kolombiyalı futbolcu Juan Pablo Pino, Trabzospor maçının ardından teknik direktör Bülent Ünder'in büyük tepkisine hedef oldu.

Açıklamasında, ''Bir kişi hariç oycularımın mücadelesinden memnunum'' diyen Ünder, kastettiği kişinin Pino olduğunu açıklayarak, ''Pino'nun mücadelesinden memnun değilim. Nedenini ben de anlamadım. Pino ile bir daha birlikte olmayacağız. Galatasaray takımında futbolcu vurdum duymaz olmamalı. Arkadaşlarına saygısı olmalı. Kendisine idari direktörümüz bu kararı iletecektir. Sezon sonuna kadar birlikte olmayacağımızı söyleyebilirim'' diye konuştu.

Ünder, Pino ile ilgili kararının bugünkü oyunuyla mı ilgili olduğunun sorulması üzerine ise, ''Genel olarak... Bu akşamki tuz biber ekti üstüne'' yanıtını verdi.

Ünder, Pino ile ilgili olarak yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti:
''Maçın kırılma noktası bana göre, golden önce yakaladığımız ani atakta Pino'nun tercihini yanlış kullanması oldu. 10 kişi kalmış bir takımda 9 kişi canhıraş bir şekilde çalışırken umursamaz tavırlarıyla sahada dolaşan Pino, Medical Park Antalyaspor maçından beri kendisine verdiğim şansı kullanamadı. Bugün baya kızdırdı beni. Onun için farklı şeyler düşünüyorum. Forma vermeyi düşünmüyorum, bundan sonra Galatasaray formasıyla görmeyeceksiniz.''