BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin muhtemel 11'leri

Galatasaray, Fenerbahçe maçına bir gün kaldı. Ezeli rakipler GS - FB maçı hangi kanalda ve saat kaçta yayınlanacak? işte detaylar.

Abone ol

Galatasaray Fenerbahçe maçına 1 gün kaldı. Galatasaray Fenerbançe derbisi maç biletleri dünden itibaren satışa sunuldu. 2014- 2015 lig sezonunun ilk derbisinde karşı karşıya gelecek olan Galatasaray ve Fenerbahçe maçı 18 Ekim'de oynanacak.

Saat: 19.00'da başyacak olan Galatasaray -Fenerbahçe maçını Lig Tv naklen verecek.

Galatasaray'ın derbide sahaya çıkması olası 11'i şöyle:

Muslera, Tarık Çamdal, Semih Kaya, Chedjou, Hakan Kadir Balta, Melo, Selçuk İnan, Dzemaili, Sneijder, Olcan Adın, Burak Yılmaz (Umut Bulut)

Fenerbahçe'nin derbiye çıkması olası 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet  Topal, Emre Belözoğlu, Kuyt, Diego, Alper Potuk, Webo

DERBİ ÖNCESİ TEKNİK DİREKTÖRLER KONUŞTU

PRANDELLİ

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, derbi öncesinde konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Fenerbahçe derbisi öncesinde LigTV canlı yayınında soruları yanıtladı. İtalyan hoca, 3 senedir aynı kadro ile oynadığını belirttiği Fenerbahçe'nin kendilerine oranla daha otganize olduğunu belirtirken, terlerinin son damlasına kadar savaşacaklarını belirtti.

İŞTE PRANDELLI'NİN SÖZLERİ...
"Atmosfer birkaç gündür derbi havasına girdik. Herkes son derece konsantre bir şekilde çalışıyor. Son günlerde çalışmalarımıza yoğunlaştık. Herkes derbiyi bekliyor. Başkanla buluşmamız çok güzeldi. Taraftar ve takım için kazanmamızın yanı sıra az da olsa onun için kazanmamızı istedi. Böyle bir zamanda bizim yanımıza gelerek bize destek olması önemliydi."

BURAK OYNAYACAK MI?

"Her maç çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Maçları kazanmak için pozisyon bulmak, pozisyon bulmak için de kaleye yakın oynamamız gerekiyor. Kaleye yakın olmak zorundayız. Burak bugün ısınmaya bizimle birlikte çıktı ancak sonrasında fizyoterapistlerle devam etti. Durumu yarın netleşecek. Umarım bizimle olur. Kendisi de bunu çok istiyor. Umarım sahada olur."

"FENERBAHÇE DAHA ORGANİZE"

"Oyuncularımız çok yönlü. Farklı pozisyonlarda görev alabilen oyuncularımız var. Onların müsaade ve istekleriyle kadroda değişiklikler yapıyoruz. Galatasaray'ın kalitesini ortaya koymak için yaptığımız değişiklikler bunlar. İlk maçta kondisyonumuz eksikti ama dayanıklıydık. Uzatmalarda iyi bir iş çıkardık. Fenerbahçe 3 yıldır aynı kadroyla oynuyor, daha organizeler. Umuyorum ki yarın daha iyi bir oyun çıkararak üstün gelen taraf olacağız."

İSMAİL KARTAL

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray derbisi öncesi Lig TV'de açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında oynayacakları Galatasaray derbisinden iyi bir sonuçla ayrılarak, taraftarlarını mutlu etmek istediklerini söyledi.

Lig TV'ye açıklamalarda bulunan Kartal, Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli'nin kendisiyle ilgili iyi dileklerine aynı şekilde karşılık vererek, "Prandelli de yeni yeni ülkemizin ligini tanıyor. Başarılı olmak için de iyi çalıştığını duyuyorum. Kendisine Türkiye'de ve Galatasaray'da başarılar diliyorum" dedi.

Emenike'nin durumu

İsmail Kartal, Nijerya Milli Takımı ile maça çıktıktan sonra zorlu bir yolculuk geçiren ve ancak bugün İstanbul'a ulaşabilen Emmanuel Emenike'nin yorgun olduğunu kaydetti.

Golcü oyuncuyla bir görüşme yaptığını anlatan Kartal, "Kendisi yorgun olduğunu söyledi. Normaldir, uzun bir yolculuktan geldi. Bu akşam da yenileme çalışması yaptı. İyi dinlenerek, yarınki maça kadar toparlanacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Yarınki derbide ilk 11'de 1-2 değişiklik yapabileceğini aktaran İsmail Kartal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ufak değişiklikler olabilir ama kadromuz aşağı yukarı belli. Biz bir takımız. Rakiplere göre 11 belirliyoruz. Bunda da oynayan veya oynamayan bütün oyuncularım birbirine çok büyük saygı gösteriyor. Yarın kadro kurmak için biz de çok zorlandık ve düşündük. Milli takımdan dönen oyuncuları hazırlamak kolay değil ama zoru başarmamız gerek. Zoru başarmamız gereken insanlar olarak bu görevin başındayız. Oradan yüzümüzün akıyla çıkabileceğimiz en ideal 11'i belirleyeceğiz."

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yarınki maçın oynanacağı Türk Telekom Arena'da yapılan hiçbir derbi golsüz sonuçlanmadı.

Galatasaray, yeni stadında Fenerbahçe Beşiktaş ile Süper Lig'de 9 kez karşılaştı. Bu maçlardan 6'sını kazanan sarı-kırmızılı ekip, 2 kez yenildi.

Türk Telekom Arena'daki derbilerde toplam 16 gol atan "Cim Bom", kalesinde ise 11 gol gördü.

Türk Telekom Arena'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan 5 derbide evsahibi ekip 3, Fenerbahçe 2 galibiyet aldı. Galatasaray-Beşiktaş rekabetinde ise evsahibi ekip 3 kez galip geldi, 1 maç da berabere sonuçlandı.

DERBİLERİN GOL ORTALAMASI 3

Türk Telekom Arena'da geride kalan 9 derbinin tamamında en az bir gol atıldı.

Bu statta oynanan 9 derbide sporseverler toplam 27 gol izledi, maç başına gol ortalaması 3 oldu.

ARENA'DAKİ DERBİLER

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da oynadığı Süper Lig'deki derbilerde alınan sonuçlar şöyle:
Tarih Maç Sonuç
18.03.2011 Galatasaray-Fenerbahçe 1 - 2
07.12.2011 Galatasaray-Fenerbahçe 3 - 1 (Lig Grubu)
26.02.2012 Galatasaray-Beşiktaş 3 - 2 (Lig Grubu)
22.04.2012 Galatasaray-Fenerbahçe 1 - 2 (Süper Final)
06.05.2012 Galatasaray-Beşiktaş 2 - 2 (Süper Final)
16.12.2012 Galatasaray-Fenerbahçe 2 - 1
27.01.2013 Galatasaray-Beşiktaş 2 - 1
22.02.2014 Galatasaray-Beşiktaş 1 - 0
06.04.2014 Galatasaray-Fenerbahçe 1 - 0

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yarın oynanacak maç öncesi sarı-kırmızılı ekip, son dönemdeki derbilerde rakiplerine üstünlük kurdu.

Galatasaray, son 4 sezonda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı 16'sı Süper Lig, 3'ü TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 19 derbiden sadece 3'ünü yitirdi, 10 kez kazandı.

Cimbom, 2011-2012 sezonunda Lig Grubu ve Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda oynadığı toplam 8 derbiden sadece 1'ini kaybetti. Rakiplerini 3 kez yenen, 4 kez berabere kalan sarı-kırmızılılar, 1 kez ise sahadan puansız ayrıldı. Toplam 13 gol atan Galatasaray, kalesinde de 9 gol gördü.

Galatasaray, 2012-2013 sezonunda ligde Beşiktaş ile deplasmanda oynadığı maçta 3-3 berabere kaldı, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı evinde aynı skorla 2-1 yendi. Kadıköy'de şampiyonluğu ilan ettikten sonraki maçta ise Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldu.

Sarı-kırmızılı ekip, TFF Süper Kupa'da ise 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarının başında Fenerbahçe ile yaptığı maçları kazanarak, kupayı müzesine götürdü.

Cimbom, Süper Lig'de geçen sezon Beşiktaş'ı her iki maçta da yenmeyi başardı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaklaşık 80 bin Beşiktaş taraftarının izlediği ve lig tarihinin seyirci rekorunun kırıldığı derbide 1-0 geriye düşen Galatasaray, 2-1 öne geçmeyi başarırken, maçın 90+3. dakikasında siyah-beyazlı taraftarların sahaya girmesi üzerine derbi hakem tarafından tatil edildi. Türkiye Futbol Federasyonu daha sonra maçı 3-0 Galatasaray lehine tescil etti. Cimbom, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup oldu, evinde ise Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi aynı sonuçla 1-0 yendi.

SON 4 SEZONDAKİ DERBİLER

Galatasaray'ın, Spor Toto Süper Lig ve TFF Süper Kupa'da son 4 sezonda Fenerbahçe ve Beşiktaş ile yaptığı derbilerde aldığı sonuçlar şöyle:

Sezon Maç Sonuç
2011-2012 Beşiktaş-Galatasaray 0 - 0 (Lig Grubu)
Galatasaray-Fenerbahçe 3 - 1 (Lig Grubu)
Galatasaray-Beşiktaş 3 - 2 (Lig Grubu)
Fenerbahçe-Galatasaray 2 - 2 (Lig Grubu)
Beşiktaş-Galatasaray 0 - 2 (Süper Final)
Galatasaray-Fenerbahçe 1 - 2 (Süper Final)
Galatasaray-Beşiktaş 2 - 2 (Süper Final)
Fenerbahçe-Galatasaray 0 - 0 (Süper Final)
2012-2013 Galatasaray-Fenerbahçe 3 - 2 (TFF Süper Kupa)
Beşiktaş-Galatasaray 3 - 3 (Lig)
Galatasaray-Fenerbahçe 2 - 1 (Lig)
Galatasaray-Beşiktaş 2 - 1 (Lig)
Fenerbahçe-Galatasaray 2 - 1 (Lig)
2013-2014 Galatasaray-Fenerbahçe 1 - 0 (TFF Süper Kupa)
Beşiktaş-Galatasaray 0 - 3 (Lig - Hükmen)
Fenerbahçe-Galatasaray 2 - 0 (Lig)
Galatasaray-Beşiktaş 1 - 0 (Lig)
Galatasaray-Fenerbahçe 1 - 0 (Lig)
2014-2015 Fenerbahçe-Galatasaray 0 - 0 (Penaltılarla 3-2) (TFF Süper Kupa)

Galatasaray'da olağanüstü kongrede yeniden aday olmayan kulüp başkanı Ünal Aysal, yarınki Fenerbahçe maçında görev süresi içindeki son derbiyi izleyecek. 

Sarı-kırmızılı takım, Ünal Aysal'ın kulüp başkanlığı döneminde oynadığı 19 derbide 10 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

Galatasaray Kulübü'nün 14 Mayıs 2011 tarihinde yapılan olağanüstü kongresinde ilk kez başkanlığa seçilen Aysal döneminde sarı-kırmızılı futbol takımı Beşiktaş ve Fenerbahçe ile 19 derbide karşılaştı. Rakiplerini 10 kez yenen, 6 kez berabere kalan "Cim Bom", sadece 3 kez kaybetti. Toplam 30 gol atıp, 20 gol yedi.

FENERBAHÇE İLE 11 BEŞİKTAŞ İLE 8 DERBİ

Aysal döneminde Beşiktaş ile 8 kez karşılaşan sarı-kırmızılı takım biri hükmen olmak üzere 5 kez sahadan galip ayrıldı, 3 kez berabere kaldı, hiç yenilmedi.

Fenerbahçe ile de 11 maça çıkan "Cim Bom", 5 kez galip geldi, 3 kez berabere kaldı, 3 kez puansız ayrıldı.

galatasaray-fenerbahçe-derbi.jpg

YILDIRIM'IN 48. GALATASARAY DERBİSİ

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak derbi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 48. Galatasaray maçı olacak.

Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na ilk kez 15 Şubat 1998 tarihinde seçilen Yıldırım döneminde Fenerbahçe, Galatasaray ile 47 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 20'sini Fenerbahçe, 15'ini Galatasaray kazandı, 12 maç da berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe'nin 65 golüne, Galatasaray 57 golle yanıt verdi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak olan derbi maç için güvenlik önlemleri had safhada. 1200 özel güvenlik, 1000 Çevik Kuvvet ve 630 kadro personeli( 400'ü ücretli polis memuru ) olmak üzere 1630 Emniyet personeli görev yapacak.

Derbi maç için gerekli tedbirler saat 15.00'den itibaren alınacak ve stat giriş kapıları 16.00'dan itibaren açılacak.
Yarın Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanacak derbi maçta Galatasaray, Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Saat 19.00'da başlayacak mücadelede Cüneyt Çakır düdük çalacak.

BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE MAÇINDA 1860 POLİS GÖREVLİ

Beşiktaş-Fenerbahçe arasında oynanacak maçta da güvenlik tedbirleri yüksek seviyede. Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 8. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da karşılaşacak olan Beşiktaş ile Fenerbahçe müsabakasında 1200 özel güvenlik, 1300 Çevik Kuvvet ve 560 kadro personeli ( 400 ücretli polis memuru) olmak üzere toplamda 1860 Emniyet personeli görev yapacak.
Müsabaka için tedbirler 15.00'den itibaren alınmaya başlanılacak ve stat kapıları 16.00'dan itibaren açılacak.

 
fenerbahçe 
galatasaray