BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Galatasaray Tabatanın peşinde

Galatasaray, ara transfer döneminde Skibbe'nin talebi doğrultusunda kadrosuna sürpriz bir ismi katmayı hedefliyor.

Abone ol

Ekonomik krizin etkisiyle futbolcularına 3 aydır para ödeyemeyen G.Saray Yönetimi, buna rağmen ara transferde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Sarı kırmızılıların listesindeki oyuncuların başında Gaziantepspor’un Brezilyalı orta saha oyuncusu Barbosa Tabata geliyor.

Özellikle Linderoth’un uzun süreli sakatlığı nedeniyle orta sahada bütün yükün Ayhan Akman’a binmesi nedeniyle Tabata’yı listesine alan sarı kırmızılılar, devre arasında Gaziantepspor’un kapısını çalacak.

Transferi devre arasında bitebilir
Tabata konusunda teknik direktör Michael Skibbe’nin ısrarcı olduğu belirtiliyor. Alman hocanın yakın çevresine, "Sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle sahaya bir türlü ideal kadroyla çıkamıyoruz. Bu yüzden sürekli arayış içerisindeyim" dediği öğrenildi.

Galatasaray Yönetimi’nin menajerler aracılığıyla nabız yokladığı Tabata’nın Galatasaray’da oynamaya sıcak baktığı belirtiliyor. Brezilyalı futbolcunun menajerinin, "Tabata G.Saray’da oynamayı çok istiyor. İki kulüp arasındaki görüşmelere başlandı. Devre arasında bu transfer gerçekleşebilir" dedikleri ifade edildi. Tabata ile Beşiktaş’ın da ilgilendiği sızan haberler arasında.

Tam adıyla Rodrigo Barbosa Tabata, 19 Kasım 1980 doğumlu. Fiziğinden de anlaşılacağı gibi Japon asıllı olan 28 yaşındaki futbolcu 1.71 m. boyunda. Ancak kısa boyuna karşılık ayaklarına çok hakim ve müthiş bir top tekniği var. Brezilya’da 2004-2005 sezonuna kadar birçok küçük takımda oynadı. İlk olarak o sezon transfer olduğu Goias’da kendini gösterdi. Bu takımda 2 sezon kaldı ve çıktığı 75 maçta 18 gol attı.

Brezilya’da Pele’nin formasını giyiyordu
Daha sonra Pele’nin de zamanında formasını giydiği Brezilya’nın ünlü Santos takımına transfer oldu. O da tıpkı ünlü futbol efsanesi gibi 10 numaralı formayı giyiyordu.

Santos’ta oynadığı toplam 137 maçta 23 gol atan Tabata, sezon başı peşinde başka kulüpler de varken, sürpriz biçimde Gaziantepspor’a geldi. Orta sahada oynamasına rağmen gol yollarında da etkili olan Tabata sezonun ilk maçında Fenerbahçe filelerini havalandırarak, takımının galibiyetinde başrolü oynamıştı.