BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.411,78
HABER /  DÜNYA

Galatasaray kupayı kaldırdı

Beko Basketbol Ligi Play-off final serisinde Medical Park Galatasaray, Banvit’i 76-58 mağlup ederek seride durumu 4-1 yaptı ve 23 yıl aradan...

Abone ol

Beko Basketbol Ligi Play-off final serisinde Medical Park Galatasaray, Banvit’i 76-58 mağlup ederek seride durumu 4-1 yaptı ve 23 yıl aradan sonra şampiyon oldu.
Beko Basketbol Ligi final serisi beşinci maçında Galatasaray Medical Park, Banvit’i 76-58’lik skorla mağlup ederek durumu 4-1’e getirdi ve 2012-2013 sezonunu şampiyonlukla tamamladı.
Maç sonrası açıklamalarda bulunan Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Lütfü Arıboğan, müthiş bir basketbol takımlarının olduğunun altını çizerek, “Müthiş bir koçumuz var. Teknik kadromuza ve oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Çok büyük bir başarı kazandılar. Çok özel bir gün benim için, hakikaten kupayı devretmiş oldum. Şuan da benden mutlusu yok. 23 yıl önce kaptan olarak kupayı kazanmıştık. Bugün icra kurulu başkanı olarak kupayı kazandık” dedi.
Galatasaray Medical Park Antrenörü Ergin Ataman, tüm oyuncularını kutlayarak, “Sezon boyu geçirdiğimiz bütün aksaklıklara rağmen biran olsun geri adım atmadılar. Son 6 ayda sadece 1 maç kaybettik. Geçen gün sadece 1 sayıyla ve bunun sonunda da muhteşem bir final maçıyla sert savunmayı en iyi şekilde yapıp, hızlı hücuma en iyi şekilde çıkıp, maçı hiçbir şekilde riske etmeden net bir galibiyet aldık. Tüm Galatasaray camiasına hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.
Sarı-kırmızılı oyuncu Göksenin Köksal, taraftara teşekkür ettiğini belirterek, takım arkadaşlarını tebrik etti. Sarı-kırmızılı basketbolcu Engin Atasür, camia için çok özel bir şampiyonluk olduğunu ifade ederek, “Bizim için camiamız için 23 sene sonra gelmesi çok özel. Hak ettiğimize inanıyorum. Gerçekten zorluklar yaşadık takım olarak” ifadelerini kullandı.

GÜL’DEN TEBRİK
Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül de, şampiyon Glatasaray’ı kutladı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Galatasaray Medical Park’ın şampiyonluğu nedeniyle, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’a bir kutlama telgrafı göndererek, başarıya imza atan sporcuları ve teknik kadroyu tebrik ettiği belirtildi.
(İHA)