BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray Eskişehir'den çıkamadı!

G.Saray, konuk olduğu Eskişehir deplasmanında mağlup olarak zirve yarışında ağır bir yara aldı.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de 24. haftanın kapanış maçında lider Galatasaray deplasmanda, Eskişehirspor'a 2-1 mağlup oldu. Eskişehir Atatürk Stadı'nda ilk yarısı da ev sahibi takımın 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren mücadelede Eskişehirspor'un golleri 43 ve 46. dakikalarda Koray'dan gelirken, Galatasaray'ın tek golü 72. dakikada penaltı vuruşundan Elano ile geldi.

Eskişehirspor'da Koray attığı iki gol ve ortaya koyduğu hırslı futbol ile maça damga vuran isim oldu.

Bu sezon 4. mağlubiyetini alan Galatasaray 50 puanda kalıp liderliğini sürdürürken, Eskişehirpsor puanını 39'a yükseltti.

CİM BOM'UN ES-ES'E ŞANSI TUTMUYOR

Galatasaray, Süper Lig'de son 2 sezonda Eskişehirspor ile oynadığı 4 maçta 3 yenilgi 1 beraberlik aldı ve hiç kazanamadı. Geçen sezon deplasmanda rakibine 4-2 yenilen Galatasaray, sahasında da 1-0 mağlup olmuş bu sezon evinde oynanan maçta ise 1-1 berabere kalmıştı. Bugün oynanan maçta da Eskişehirspor sahadan 2-1 galip ayrılmasını bildi. Galatasaray'ın geçen sezon Süper Lig'de puan alamadığı tek takım Eskişehirspor olmuştu.

EL İTİRAZLARI ARASINDA GOL

Eskişehir'de gol perdesini açan isim ilk yarının bitimine 2 dakika kala Koray Aslan oldu. Mehmet Topal'ın hatalı geri pasını kontrol eden Koray, ceza sahası içinde sol ayağının içiyle yaptığı plase vuruşla topu ağlara gönderdi. Golün ardından Koray'ın topu kontrol ettiği sırada elini kullandığı yönünde Galatasaraylı oyuncuların yoğun itirazı oldu ama hakem kararını değiştirmedi. 1-0.

KORAY'DAN MÜTHİŞ BİR GOL

Eskişehirspor evindeki maçın ikinci yarısına golle başladı. Henüz santra vuruşu yeni yapılmıştı ki, Doğa'nın pasıyla Galatasaray ceza sahasına hareketlenen Koray, ceza yayı üzerinden müthiş bir şut attı ve topu ikinci kez Galatasaray ağlarına gönderdi. 2-0.

ELANO UMUTLANDIRDI

Galatasaray'ı deplasmanda umutlandıran gol Elano'nun penaltısıyla geldi. Giovanni sağ kanattan ceza sahasına girmek isterken Bülent Kocabey'in müdahalesiyle yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. 72. dakikada kullanılan penaltıda topun başına Elano geçti. Brezilyalı oyuncu topu ve kaleciyi ayrı ayrı köşelere gönderdi. 2-1.

AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

KONTROLLÜ BİR İLK YARI

Karşılaşma öncesinde, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bu sabaha karşı meydana gelen depremde yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ayrıca her iki takım oyuncuları da kollarına siyah bant takarak sahaya çıktı. Eskişehir'e lider olarak gelen Galatasaray, son 3 maçta mağlup edemediği ve bunlardan 2'sinde mağlup olduğu rakibi karşısında oyuna oldukça temkinli başladı. Savunma güvenliğini ön planda tutarak öncelikle gol yememeyi ve kontrataklarla pozisyon aramayı düşünen sarı-kırmızılı takım, ilk yarıda bu düşüncesinde başarılı olamadı. İlk yarı genellikle orta alan mücadelesi şeklinde geçerken, her iki takım da rakip kalede çok fazla gol pozisyonu bulamadı.

JO VE KEITA GOLE YAKLAŞTI

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk 30 dakikanın ardından ilk tehlikeli ataklar Galatasaray'dan geldi. Cim Bom iki yıldızı Jo ve Keita ile golü bulmaya çok yaklaştı. 31. dakikada gelişen atakta, Galatasaray çok organize geldi. Sol kanattan Arda ile başlayan atakta, Arda topu Ayhan'a bıraktı. Ayhan şık bir hareketle rakibinden kurtardığı topu Elano'ya gönderdi. Elano bekletmeden ceza sahasına hareketlenen Jo'ya çok şık bir ara pası attı. Rakibinden kurtulan Jo ceza sahası içinde ayağının üzeriyle topa dokundu, herkesin bakışları arasında top üst ağlarda kaldı.

Bu pozisyondan 6 dakika sonra Keita gole yaklaşan isimdi. Hızlı gelişen Galatasaray atağında Arda, topu sağ kanattan Keita'nın önününe attı. Süratle rakip ceza alanınaa ilerleyen Keita, Nadarevic'e rağmen yerden çok sert bir şut çıkardı, köşeye giden topu Ivesa çok iyi uzandı ve topu kornere gönderdi.

Evsahibi takım ilk yarının son dakikalarında, Mehmet Topal, Servet ve Caner'in ortaklaşa hatalarından yararlanan Koray'ın attığı golle devreyi üstün tamamlamayı başardı.

AYDIN YETİŞEMEDİ

Eskişehirspor'un devre arasında Galatasaray'dan transfer ettiği genç futbolcu Aydın Yılmaz, sakatlığı nedeniyle eski takımına karşı forma giyemedi. Kırmızı-siyahlı takımın eski Galatasaraylı futbolcularından Ümit Karan ile Volkan Yaman ise karşılaşmaya ilk 11'de başladılar. Eskişehirspor'da ayrıca sakatlıkları bulunan Okwuwanne, El Saka ve Serdar ile sarı kart cezalısı Bülent Ertuğrul, takımlarındaki yerini alamadı.

ELANO 11'DE, GIOVANNI YEDEK BAŞLADI

Galatasaray'da ise sakatlığı nedeniyle Kasımpaşa'ya karşı oynayamayan Brezilyalı Elano ilk 11'de görev aldı. Teknik Direktör Frank Riijkaard, geçen hafta etkili futboluyla göz dolduran Giovanni Dos Santos ile Uğur Uçar'a ise yedekler arasında yer verdi.

İkinci yarıda oyuna dahil olan Giovanni arzulu futboluyla takımına golü kazandıran isim oldu. Giovanni, yaptırdığı penaltı pozisyonundan sonra fazla topla buluşamadı.

Galatasaray'da günün etkisiz isimlerinden olan Keita da 68. dakikada oyundan alındı. Fildişili oyuncu hücumda beklenen etkinliği sağlayamayınca, sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Frank Rijkaard, yıldız oyuncunun yerine genç Emre Çolak'ı sahaya sürdü.

KARŞILAŞMANIN DAKİKA DAKİKA
DETAYLARI HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
5. dakikada Nadareviç'in yaklaşık 25 metreden sert şutunda, kaleci Leo Franco topu kontrol etti.
7. dakikada Eskişehirspor'un, sol taraftan kullandığı serbest vuruşu kullanan Sezer, topu ceza alanına ortaladı. Keita'nın kafasından seken top direğin dibinden kornere çıktı.
13. dakikada Elano'nun sol taraftan kaleye gönderdiği top, direğin üstünden auta gitti.
31. dakikada Elano'nun mükemmel arapasıyla ceza alanında bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Jo'nun aşırtma vuruşunda, top üst ağlarda kaldı.
36. dakikada Mehmet Yılmaz'ın ceza alanı sol çaprazından şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
37. dakikada sağdan ceza alanına sokulan Keita'nın, karşısındaki Vucko'ya rağmen yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Ivesa'nın da müdehalesiyle kornere çıktı.
43. dakikada Mehmet Topal'ın hatalı pasında, Servet ve Caner'in uzaklaştıramadığı topu kaparak ceza alanına giren Koray, yerden plase bir vuruşla topu kaleci Leo Franco'nun sağından filelere gönderdi: 1-0
İlk yarı Eskişehirspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
İkinci yarıya Eskişehirspor golle başladı. 46. dakikada orta alandan aldığı topla Galatasaray ceza alanına sokulan Koray, Mehmet Topal'dan sıyrıldıktan sonra ceza yayı üzerinden mükemmel bir vuruşla, Leo Franco'nun solundan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0
54. dakikada Mehmet Topal'dan kaptığı topla ceza alanına giren Alper, Koray'a pasını aktardı. Bu futbolcunun vuruşunda Servet'e çarpan top kornere gitti. Kullanılan korner atışından gelen topa Sezgin kafayı vurdu. Fakat meşin yuvarlak kaleci Leo Franco'da kaldı.
62. dakikada Sabri'nin sağdan ceza alanına ortaladığı topa, yakın mesafeden Jo vuramadı. Arka direk dibindeki Keita kafa vuruşunu iyi yapamayınca Galatasaray pozisyondan yararlanamadı.
65. dakikada Elano'nun pasıyla buluşan Sabri'nin ceza alanı dışından sert şutunda, top üstten auta gitti.
67. dakikada Koray'ı çalımla geçen Caner'in ceza alanına ortaladığı topa, Keita kafayı vurdu. Fakat meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
72. dakikada Dos Santos'un ceza alanında Veysel tarafından düşürülmesiyle Galatasaray penaltı kazandı. Atışı kullanan Elano, topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek skoru 2-1'e getiren golü attı.
85. dakikada Galatasaray'ın kazandığı serbest vuruşu kullanan Elano, kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.
Karşılaşma Eskişehirspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Atatürk
Hakemler: Bülent Yıldırım, Erhan Sönmez, Muharrem Yılmaz
Eskişehirspor: Ivesa, Sezgin, Vucko, Nadareviç, Volkan - Koray, Alper (Dk. 69 Veysel), Doğa, Sezer (Dk. 75 Adem) - Mehmet Yılmaz, Ümit Karan (Dk. 63 Bülent Kocabey)
Galatasaray: Leo Franco, Sabri, Neill, Servet, Caner - Keita (Dk. 68 Emre Çolak), Elano, Mehmet Topal (Dk. 58 Dos Santos), Ayhan (Dk. 81 Mustafa Sarp), Arda - Jo Goller: Dk. 43 ve 46 Koray (Eskişehirspor), Dk. 72 Elano (penaltıdan) (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 35 Ayhan, Dk. 58 Arda, Dk. 62 Jo, Dk. 63 Caner (Galatasaray), Dk. 56 Ümit Karan, Dk. 62 Doğa, Dk. 72 Veysel, Dk. 88 Sezgin, Dk. 90+1 (Eskişehirspor)