BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,84
ALTIN 2.502,51
HABER /  GÜNCEL

Sporun oscarları sahiplerini buldu

Zaman Gazetesi'nin geleneksel 'Yılın Sporcusu Ödülleri' düzenlenen muhteşem bir törenle sahiplerini buldu.

Abone ol

Çok sayıda medya mensubunun da takip edeceği program bugün saat 19.00'daki kokteylle başladı. Kokteylin ardından 2009 yılında zirveye çıkanlar ödüllerini alacak. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdür Yardımcısı Mehmet Kamış, geleneksel hale getirilen 'Yılın Sporcusu Ödül Töreni'nde çıtanın her geçen yıl yükseldiğini söyledi. Sporda şiddetin arttığı son dönemde anlamlı bir ev sahipliğinde bulunacaklarına işaret eden Mehmet Kamış, göz kamaştıran bu spor şenliğindeki başka bir amacın ise başarılı isimlere hak ettikleri övgüyü verebilmek olduğunu dile getirdi.

Zaman Gazetesi'nin geleneksel 'Yılın Sporcusu Ödül Töreni' bu yıl 20. kez düzenlendi.

Zaman Gazetesi Merkez Binası'nda gerçekleştirilen törene ünlü isimler katıldı. Geceye Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye'nin Galatasaray ve Beşiktaş'tan tanıdığı Ukrayna'nın Shaktar Donetsk takımı ile İstanbul'da yapılan finalde UEFA Kupası'nı kaldıran Teknik Direktör Mircea Lucescu, A Milli Futbol Takımı eski Teknik Direktörü Sepp Piontek ve Ersun Yanal, Beşiktaş Futbol Takımı ve yöneticileri, spor camiasının önde gelen isimleri katıldı.

İŞTE OSCARLARIN SAHİPLERİ

Zaman Gazetesi binasındaki törende, gerçekleştirilen anketle belirlenen yılın sporcuları açıklandı.

Ödül gecesine spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Milletvekili Hamza Yerlikaya, Milli Takımlar Altyapı Sorumlusu Ersun Yanal, eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Sepp Piontek, Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, İstanbulspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural ile Beşiktaş ve Galatasaray'ın eski teknik direktörü Mircea Lucescu katıldı.

Törende ödül alan sporcular ve spor adamları şöyle:
''Yılın sporcusu: Bahri Tanrıkulu (Tekvando), Nazmi Avluca (Güreş), Alemitu Bekele Degfa (Atletizm) Yılın futbolcusu: Fabian Ernst (Beşiktaş), Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Arda Turan (Galatasaray)

Yılın teknik direktörü: Mustafa Denizli (Beşiktaş), Ertuğrul Sağlam (Bursaspor), Salih Bora (Grekomen Güreş Milli Takımı)

Yılın Spor Adamı: Yıldırım Demirören (Beşiktaş Kulübü Başkanı), Kadir Topbaş (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı), Erol Ünal Karabıyık (Voleybol Federasyonu Başkanı)

Yılın takımı: Beşiktaş, FB Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı.''

Törende, Beşiktaş ve Galatasaray'ın eski teknik direktörü Mircea Lucescu'ya da UEFA Şampiyonluğundan dolayı özel onur ödülü verildi.

DEMİRÖREN, EMRE BELÖZOĞLU'NA TAKILDI

Yılın futbolcusu kategorisinde ödül alan oyunculardan Fabian Ernst, ödül için teşekkür ederken, takım arkadaşlarının da bunda büyük payı olduğunu belirtirken, Emre Belözoğlu ''Beşiktaş buraya iki kupa birden alıp geldi. İnşallah 2010 yılında da biz iki kupayı birden alıp buraya takım olarak geliriz'' dedi.

Yılın Spor Adamı ödülünü alan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ise yaptığı konuşmada ''Kimse tek başına peygamber değildir. Benim yanımda olan eski ve yeni yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' derken, iki kupayı almak istediklerini söyleyen Emre Belözoğlu'na da ''Emre kusura bakma, bu sezon da şampiyonluk kupasını biz alacağız, öbür kupa sizin'' diye takıldı.

Yılın teknik adamı kategorisinde ödül alan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, ''Sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğunu tekrar hatırlayalım, hatırlatalım'' ifadesini kullandı.