BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Galasaray yenilgiyle veda etti

Galatasaray, sezonun son maçında, deplasmanda Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup oldu ve sezonu 3. sırada tamamladı.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'in 34. haftasında Galatasaray Ankara'da Gençlerbirliği'ne ile 2-1 mağlup oldu.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmada Gençlerbirliği'ne galibiyeti getiren golleri 15. dakikada Hurşur Meriç ile 81. dakikada Harbuzi kaydederken, Galatasaray'ın tek golü 56. dakikada genç oyuncusu Emre Çolak'tan geldi. Öte yandan Galatasaray'da Uğur Uçar karşılaşmanın 87. dakikasında gördüğü ikinci sarı karttan dolayı kırmızı kart ile oyun dışında kalarak takımını 10 kişi bırakırken, Gençlerbirliği'nde de Kerem 90+2. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kalan bir diğer isim oldu.

Bu sonucun ardından Galatasaray Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 sezonunu 64 puan saile üçüncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek. Gençlerbirliği ise puanını 47'e çıkarttı ve sezonu 10. sırada tamamladı.

HER İKİ TAKIM DA KONTROLLÜ BAŞLADI

Mücadeleye her iki takımda kontrollü bir şekilde başlarken, ilk yarıda her iki takımda birbirine bariz bir üstünlük sağlayamadı. Gençlerbirliği mücadelenin ilk yarısında orta sahada Galatasaray'a nazaren biraz daha üstündü ve Galatasaray takımı zaman zaman orta sahada top yapmakta zorlandı. Karşılaşmanın 15. dakikasında gelişen Gençlerbirliği atağında Kerem'in pasında Kahe topun üstünden atladı ve HUrşut Meriç gelişine yaptığı düzgün vuruş ile topu kaleci Aykut'un solundan ağlara yolladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

DAHA İSTEKLİ VE ETKİLİ BİR GALATASARAY

Karşılaşmanın ikinci yarısına etkili ve istekli başlayan taraf konuk ekip Galatasaray oldu. İkinci yarı başladıktan sonra Gençlerbirliği kalesine ataklarını sıklaştıran Galatasaray, aradığı golü 56. dakikada buldu. Caner'in sol taraftan çevirdiği topta Gençlerbirliği kalecisi Serdar topu kontrol edemedi. Kaleci Serdar'ın topu kontrol edememesinin ardından topla buluşan Mehmet Çolak, şık bir hareket ile kaleciyi ve Gençlerbirliği defansını oyundan düşürerek takımına eşitliği getiren golü kaydetti.

HARBUZİ CEZA SAHASI DIŞINDAN VURDU

Özellikle Arda'nın oyuna girmesinden sonra oyundaki hakimiyetini oldukça artıran Galatasaray, kalesinde beklemediği bir gol gördü. 82. dakikasında Harbuzi ile gelişen Gençlerbirliği atağında, Harbuzi ceza sahasında girmeden vuruşunu yaptı ve karşılaşmanın 81. dakikasında takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

GALATASARAY'DA 10 FUTBOLCU EKSİK

Sarı-kırmızılı takım Gençlerbirliği karşısına 10 futbolcusundan yoksun şekilde çıktı. Sakatlıkları süren Ayhan Akman, Milan Baros, Elano Blumer, Hakan Balta ve Serkan Kurtuluş hafta boyunca yapılan antrenmanlara katılamazken, bu futbolcuların yanı sıra yine sakatlıkları bulunan Lucas Neill, Keita ve Kewell da izin alarak ülkelerine döndü. Öte yandan spanya'nın Valencia takımına transfer olan sarı kart cezalısı Mehmet Topal ve izinsiz olarak ülkesine gittiği açıklanan Jo Alves de başkentteki maçta sahada yer almadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

15. dakikada Harbuzi kendi getirdiği topu ceza yayı üzerindeki Kahe'ye aktardı. Bu futbolcu topun üzerinden atlayıp meşin yuvarlağı Hurşut ile buluşturdu. Bu futbolcunun yerden vuruşunda top ağlara gitti: 1-0
    
29. dakikada ceza alanı içinde Barış'ın indirdiği topa Servet kafayı vurdub. Ancak kaleci Serdar son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.
    
42. dakikada Kahe'nin ara pasıyla ceza alanı içine giren Mustafa'nın vuruşunda, kaleci Aykut meşin yuvarlağı ayaklarıyla önledi.
    
47. dakikada Mustafa'nın pasıyla ceza yayının hemen gerisinde topla buluşan Harbuzi'nin sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.
    
57. dakikada Caner'in sol taraftan getirip altıpas içine ortaladığı topu, kaleci Serdar elinden kaçırdı. Topla buluşan Emre meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve eşitliği sağladı: 1-1
    
81. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Harbuzi sol çaprazdan attığı şutla takımını 2-1 öne geçirdi.
    
85. dakikada önündeki 3 defans oyuncusundan sıyrılan ve kaleci Serdar ile karşı karşıya kalan Arda'nın plase vuruşunda top kalecide kaldı. Karşılaşma Gençlerbirliği'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

GENÇLERBİRLİĞİ: 2 - GALATASARAY: 1

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Halis Özkahya, Ali Saygın Ögel, Gökhan Memişoğlu

Gençlerbirliği:
Serdar, Orhan, İlhan, Mahmut (Dk. 65 Tozo), Aykut, Kerem, Hurşut, Vranjes (Dk. 65 Murat), Harbuzi, Mustafa , Kahe

Galatasaray:
Aykut, Sabri, Gökhan Zan, Servet, Uğur, Barış (Dk. 58 Arda), Cumhur, Mustafa, Dos Santos, Caner (Dk. 72 Berk), Emre (Dk. 89 Emre Aşık) Goller: Dk. 15 Hurşut, Dk. 81 Harbuzi  (Gençlerbirliği) DK. 57 Emre (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 42 Harbuzi (Gençlerbirliği), Dk. 55 Caner, Dk. 69 Uğur (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 85 Uğur (Galatasaray)