BIST 10.168
DOLAR 32,29
EURO 35,00
ALTIN 2.462,73
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

G-8 için Davutoğlu'na özel düzenleme

Çin ziyaretini yarıda keserek Türkiye'ye dönen Davutoğlu, Washington'da yapılacak G-8 Dışişleri Bakanları toplantısına video konferansla katıldı, Suriye'yi anlattı.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Washington'ta başlayan G-8 dışişleri bakanları toplantısında, bakanlara video konferansla hitap edeceğini kaydetti.

Nuland, günlük basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Davutoğlu'nu, G-8 bakanlarına hitap etmesi için davet ettiğini söyledi. Davutoğlu'nun video konferansla bağlanacağını ifade eden Nuland, "(Davutoğlu'nun hitabı), G-8'in resmi bölümüne dahil değil, G-8'e ek olarak yapılacak" dedi.

Bir soru üzerine Nuland, Davutoğlu'nun, Clinton ile Davutoğlu arasında birkaç gün önceki telefon konuşmasıyla benzer doğrultuda, son günlerde ülkesinde yaşananlar ve Türkiye'nin kaygıları konusunda gruba brifing vereceğini ve bunun ardından soru-cevap ve fikir alışverişi olacağını kaydetti.

Nuland, video konferansın ardından G-8 dışişleri bakanlarının resmi programa tekrar devam edeceğini bildirdi.

Bir başka soruya karşılık Nuland, Türkiye'nin Suriye'deki durumla ilgili ciddi kaygılarının bulunduğunu hatırlatarak, "Davutoğlu'nun, bir komşu ülke olarak, ülkesinin bu konuda görüşlerini aktarmak istediğini düşünüyorum" diye konuştu.

Nuland, Suriye rejiminin ateşkese yönelik açıklamasına dair soru üzerine ise rejimi sözleriyle değil, yaptıklarıyla değerlendireceklerini yineledi.

DAVUTOĞLU'NDAN TELEKONFERANS

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Washington'ta başlayan G-8 dışişleri bakanları toplantısına katılan bakanlara video konferansla hitap etti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu yaklaşık 30 dakika süren video konferans sırasında Türkiye-Suriye sınırında yaşanan olaylar hakkında son durumu aktardı. Ayrıca bakanlar arasında Suriye'deki gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, günlük basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Davutoğlu'nu, G-8 bakanlarına hitap etmesi için davet ettiğini ve Davutoğlu'nun video konferansla bağlanacağını ifade ederek, bu hitabın G-8'in resmi bölümüne dahil değil, G-8'e ek olarak yapılacağını kaydetmişti.