BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.387,80
HABER /  GÜNCEL

Futbol Federasyonu'nda şok istifa

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı'nden sonra İstinye'de ilginç bir gelişme yaşandı.

Abone ol

Yönetim Kurulu toplantısında masa etrafında bulunan tüm yöneticilerin "devam mı, tamam mı?" konusunda tek tek görüşlerini belirttiği noktada, "Ben bu konuda görüş belitmek istemiyorum. Toplantı sonucuna göre bireysel olarak bir karar verebilirim" diyerek kafaları karıştıran yönetici Kemal Olgaç toplantının ardından başkan Mehmet Ali Aydınlar'a istifasını sundu.

Sporx.com'da yer alan habere göre, toplantıda "devam kararı" alınmasından sonra başkan Aydınlar'a, "Özel olarak sizinle görüşebilir miyiz?" diyen Olgaç başkan Aydınlar'la odasında bir araya geldi. Odaya girer girmez "Başkanım istifa ediyorum bu da benim istifa dilekçemdir, kabul edin" diyen Olgaç 20 dakilalık görüşmenin ardından Aydınlar'la devalaştı. Kemal Olgaç daha sonra yine federasyonda kalan diğer yönetim kurulu üyeleriyle vedelaşarak İstinye'den ayrıldı.

Kemal Olgaç'ın istifası TFF yöneticilerini fazla şaşırtmamıştı. Çünkü Olgaç, 1977 yılından 2008 yılına kadar Koç Holdig'de üst düzey bir yönetici olarak görev yapmıştı. Olgaç'ın uzun yıllar patronluğunu yapan F.Bahçe asbaşkanı Ali Koç'la TFF'nin ters düştüğü bir ortamda "devam kararı alınmasından sonra" istifa etmesi dikkat çekti.

OLGAÇ'IN YERİNE "ACIBADEM"DEN YÖNETİCİ!

Ali Koç'a yakınlığı ile bilinen Kemal Olgaç'ın bu sürpriz istifasının ardından Olgaç'ın yerine yedek üyelerden atanacak isim dikkatten kaçmadı. Yedek yöneticiler arasındaki ilk sırayı alan ve bu nedenle Olgaç'ın yerine asil yönetici olacak kişinin Acıbadem Sağlık Grubu Başkan Yardımcısı Sedat Artukoğlu'nun olduğu ortaya çıktı.

KEMAL OLGAÇ KİMDİR?

1952 İstanbul doğumludur. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Sn. Olgaç 1977 yılında, Koç Allianz Sigorta A.Ş.'de Yangın Mühendisi olarak göreve başladı. Ardından sırasıyla; 1979 yılında Yangın Mühendis Şefi, 1981 yılında Teknik Müdür, 1985 yılında Genel Müdür Yardımcısı ve 1991 - 2006 yılları arasında Koç Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş.'nin Genel Müdürü olarak görev yaptı. Koç Allianz Sigorta A.Ş.'de Genel Müdür olarak, 2001 - 2003 ve 2006 - 2007 yılları arasında görev alan Kemal Olgaç, Ocak 2001 tarihinden bu yana Allianz Sigorta AŞ'nin Yönetim Kurulu Üyesi'dir.