BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Fuhuş yapmıyor diye eşini bıçakladı

Kadına yönelik şiddet haberlerine bugün iki yeni vaka daha eklendi. Biri Adana biri Sivas'tan.

Abone ol

Kadınlara yönelik erkek şiddeti son sürat devam ediyor. Sivas'ta kent merkezinde bir kadın yanındaki erkek tarafından sokak ortasında dövüldü. Adana'da ise nikahsız eşinin fuhuş yapması talebini reddeden kadın bıçaklandı.

İlk olay SİVAS kent merkezinde kayıtlara geçti. Bir kadının bir erkek tarafından dövülmesi kamera ile görüntülendi.

Yanlarında bir çocuğun da olduğu sırada sokakta birbiriyle tartışan kadın ve erkek, bir süre sonra kavgaya tutuştu. Erkek tarafından tokatlanan kadın kendisini korumaya çalışırken, bir de kafa darbesi aldı.
1.20120515143701.jpg
Çevredeki vatandaşların araya girmesi ile olay yerinden uzaklaşan ikili ve çocuğun kimlikleri belirlenemedi. Kadının dövüldüğü sırada çocuğun ağladığı görüldü.


FUHUŞU REDDETTİ DİYE BIÇAKLANDI

Kadına yönelik bir şiddet haberi de Adana'dan geldi. Bir ay önce terk ettiği 16 yıllık nikahsız eşi 38 yaşındaki İlker Ekran tarafından 9 yerinden bıçaklanıp, ağır yaralanan 29 yaşındaki Emine Özmen, korunma isteğinde bulundu.

Hastanede tedavisi devam eden 3 çocuklu Emine Özmen'in annesi Adalet Coşkun, işsiz 150520121155047342754_2.jpgdamadının kızını fuhuş yaptırmaya zorladığını, kabul etmeyince de öldürmeye kalkıştığını öne sürdü.

BARIŞALIM DEYİP ÇAĞIRDI

İddiaya göre daha önce iki kez ayrılıp barışan kuaför Emine Özmen, bir ay önce eşinden şiddet gördüğü için kızı 13 yaşındaki S. ve 3 yaşındaki A.'yı yanına alıp, annesi Adalet Coşkun'un yanına döndü. Oğulları M. ise babası İlker Erkan'ın yanında kaldı. Taksi şoförü İlker Ekran, oğlu M.'nın aracılığıyla terk eden eşine "Barışalım, seni istiyorum. Benden ayrı kalırsan sonun iyi olmaz" haberler gönderdi. Emine Özmen ise barışma isteğine olumsuz cevap verdi.

9 KERE BIÇAKLADI

İlker Ekran, 11 Mayıs akşamı alkol alıp, merkez Seyhan İlçesi'nde kayınvalidesinin evine geldi. Emine Özmen'e seslenip, konuşmak istediğini söyleyerek dışarı çağırdı. Komşuların rahatsız olacağını düşünen Emine Özmen, İlker Ekran'la oturdukları binanın ikinci kat merdiveninde buluştu. Barışma isteğini yineleyen İlker Ekran, ısrarlarının sonuçsuz kalması üzerine öfkelendi. Cebinde taşıdığı bıçağı çeken İlker Ekran, genç kadının karın bölgesine peş peşe 9 bıçak darbesi vurup, kaçtı. Kanlar içinde çığlıklar atan Emine Özmen'in yardımına annesi Adalet Coşkun ve komşuları koştu. Çağrılan ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne götürülen Emine Özmen, ilk müdahalenin ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Böbrek, mide ve bağırsakları parçalanan Emine Özmen, burada ameliyata alındı.

Olay yerinden kaçan İlker Ekran, kısa süre sonra olayda kullandığı bıçakla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. İlker Ekran, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

13 YAŞINDA ZORLA KAÇIRMIŞ

Genel Cerrahi Servisi'nde yoğun bakıma alınan ve yaşam mücadelesini sürdüren Emine Özmen'in annesi Adalet Coşkun, "Kızımı 13 yaşındayken zorla kaçırdı. O yaştaki kızla evlendi. 3 çocukları oldu, ama 16 yıl boyunca hep asalak gibi sırtından geçindi. Kızım çalıştı o parasını yedi. Şimdi de fuhuş yaptırmak istiyordu. Kızım kabul etmeyip ayrılınca öldürmeye kalkıştı" diye konuştu.

ÇIKINCA MUTLAKA ÖLDÜRECEĞİM

Enfeksiyon kapma riski nedeniyle tedavisi yoğun şekilde devam eden Emine Özmen ise "Devletin beni korumasını istiyorum. Tutuklanıp cezaevine gitmesine rağmen oradan kardeşleri aracılığıyla haber gönderip 'Bu iş bitmedi, çıkınca mutlaka öldüreceğim' tehditlerinde bulunuyormuş. Hayatım tehlikede. Hastaneden çıkınca korunmak için resmi başvurumu yapacağım" diye yardım istedi.

7 AYLIK KADININ MİDESİNDEN ÇIKANLARA
POLİSLER İNANAMADI. DİĞER SAYFADA
[PAGE]
ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ!

İçleri kokain dolu 105 kapsülü 7 aylık hamile kadına yutturup midesinde taşıttılar. 3.20120515150818.jpgÇünkü Macaristan uyruklu kadın hamile olduğu için hiçbir ışınlı kontrol cihazından geçmedi.

Polis çaresiz bekledi. Kadın 2 gün yemedi, içmedi ama 2 gün direnebildi. Sonunda tuvalet ihtiyacını gideren kadından toplam ağırlığı 975 gram olan 105 kokain kapsülü çıktı.

Narkotik polisine yapılan bir ihbarda, Brüksel’den Türkiye’ye gelen Beatrix Orsala A.’nın kurye olduğu ve midesinde uyuşturucu taşıdığı bilgisi verildi. Bunun üzerine harekete geçen polis, hamile olduğu için Atatürk Havaalanı’nda ışınlı kontrol cihazında geçmeden Türkiye’ye giriş yapan 2 çocuk annesi kadını takip etmeye başladı. Türkiye’ye ilk kez gelen kadın Fatih’te bir otelin önünde gözaltına alındı.

7 AYLIK HAMİLE ÇIKINCA HİÇBİR İŞLEM YAPILAMADI

Polisin yaptığı sorgulamada Beatrix Orsala A., suçunu kabul etmedi. Hamile olduğunu söyleyen kadının doğruyu söyleyip söylemediğinin anlaşılması için Macar kadın, muayene edilmek üzere hastaneye götürüldü. Bir kadın doğum uzmanın kontrol ettiği Beatrix Orsala A.’nın 7 aylık hamile olduğu belirlendi.

2.20120515150829.jpgRÖNTGEN DE ÇEKİLEMEDİ DOĞAL YOLLA DÜŞÜRMESİ BEKLENDİ

Macar kadının hamile olması nedeniyle midesinde uyuşturucu taşıyan kuryelerin tespitinde kullanılan röntgen yöntemi kullanılamadı. Bu yöntem bebeğe zarar vereceği gerekçesiyle kullanılamayınca, Beatrix Orsala A.’nın uyuşturucuyu doğal yollarla düşürmesi beklendi. Ancak hamile kadın tuvalete çıkmamak için 2 gün boyunca yemek yemedi, su içmedi. Açlık ve susuzluğa 2 gün dayanabilen kadın suçunu itiraf edip, midesindeki kokain dolu kapsülleri doğal yolla çıkardı.

105 KAPSÜLDE 975 GR KOKAİN

Hamile olduğu için uyuşturucu şebekesinin özellikle seçtiği belirtilen Beatrix Orsala A. midesinden içleri kokain dolu 105 kapsül çıktı. Tartılan kokainin toplam ağırlığının 1 kilogama çok yakın olduğu anlaşıldı. Adliyeye sevkedilen kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi.