BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,08
ALTIN 2.503,49
HABER /  GÜNCEL

Arsenal, Van Persie ile görüşüyor

Arsenal'in Hollandalı golcüsü kulübüyle "tamam mı, devam mı" görüşmesi yapıyor.

Abone ol

Arsenal'in golcüsü Robin van Persie bugün teknik direktör Arsene Wenger ve kulübün en üst düzey yöneticisi Ivan Gazidis ile masaya oturuyor.

Görüşmeler sonucunda van Persie'nin kulüpte gelecek sene top koşturmaya devam edip etmeyeceği belli olacak ama bu, bugün beklenmiyor.

Van Persie, toplantı sonrasında Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek olan Hollanda milli takımı kadrosuna katılmak için Londra'dan ayrılacak.

Van Persie'nin Arsenal ile sözleşmesinin dolmasına aslında bir yıl var. Hollandalı futbolcu, takımının şampiyonluğa ulaşamadığı bu son sezonda, gerek Arsenal gerekse milli takım için çıktığı toplam 53 maçta 41 gol attı.

2012'nin gol kralı

28 yaşındaki oyuncu bu gollerden 37'sini Arsenal için forma giydiği 48 maçta attı ve 38 maçlık Premier Lig maratonu boyunca attığı 30 golle gol krallığını elde etti.

Büyük takımlardan diğer bazıları da Van Persie'ye ilgi gösteriyor. Van Persie, Arsenal'in kaptanı olarak (Profesyonel Futbolcular Birliği ve Futbol Yazarları) iki kere yılın futbolcusu seçildi.

Van Persie sessiz

Van Persie Arsenal'deki geleceği ile ilgili soruları şu ana en azından basının önünde yanıtsız bıraktı. Bu soru kendisine son olarak pazar günkü West Brom maçından sonra soruldu.

Arsenal'in 3-2 kazanıp Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmayı garantilediği maçtan sonra Van Persie bir kez daha kendisini takıma bağlayacak bir açıklama yapmaktan çekindi.

Gazeteciler kendisine, o maçtan sonra "geleceği ile ilgili durumun hemen çözülüp çözülmeyeceği"ni sorduğunda, Van Persie: "Hiç belli olmaz ama Arsenal büyük bir kulüp. Ne olursa olsun burayı her zaman seveceğim" yanıtını verdi.

Van Persie devamla: "Burada sekiz senedir oynuyorum ve bu kulübü seviyorum. Ne olursa olsun bu değişmeyecek. Haftaya bir görüşme yapacağız" dedi.

Van Persie başından beri maçların bitmesini beklemek istediğini, Avrupa Şampiyonlar Ligi ile ilgili beklentiler ışığında, kulüpte kalıp kalmama konusundaki kararını sonra vermek istediğini söylüyordu.

Van Persie açısından bir diğer etken de Arsenal'in transfer hareketleriydi ve bu açıdan Lukas Podolski'nin Köln takımından Arsenal'e transfer edilmesi, onun için teşvik edici bir durum ortaya çıkardı. Arsenal Podolski için 10 milyon 900 bin sterlin ödemeyi kabul ediyordu.

İyi futbolcuları çekmek

Teknik Direktör Arson Wenger Van Persie ile ilgili olarak şunları söylüyordu: "Arsenal'in Şampiyonlar Ligi futbolu Van Persie'yi kalmaya ikna eder mi? Genel olarak, takımların Avrupa şimpiyonlar liginde oynayacak olmaları iyi futbolcuları çekmelerine yardımcı oluyor."

Van Persie ve ailesi Londra'da yaşamaktan memnun. Arsenal kulübünün Hollandalı futbolcuya dört yıllık yeni bir sözleşme önermesi ve bundan önceki son sözleşmenin ücret ayarlamalarının yenilenmesi söz konusu.

İsviçre'ye uçuyor

Hollanda kafilesi 17 Mayıs'ta İsviçre'deki kampta Avrupa Şampiyonası için kampa girmeye hazırlanıyor. Van Persie'nin de kampa katılacak olması, görüşmeler için zamanın, bu aşamada, darlaşmasına neden oluyor.

Van Persie'nin Arsenal ile ilgili bir karar almadan önce Avrupa Şampiyonası'nda oynama fikrine sıcak baktığı biliniyor.

Sütten ağzı yanan...

Arsenal geçen sene yaşadığı transfer fiyaskosunu tekrarlamak istemiyor. Sezon başladıktan sonra Arsenal iki oyuncusunu, Cesc Fabregas ve Samir Nasri'i başka takımlara kaptırdı.

Van Persie, Feyenoord takımından 2 milyon 750 bin sterline 2004 yılında transfer edilmişti. Takım arkadaşı Laurent Koscielny'ye bakılırsa Van Pierse kesinlikle Arsenal'de kalacak.

Şöyle diyor son maçta Arsenal'in galibiyet golünü atan Koscielny: "Gelecek sezon da yine burada olacak" dedi.

"Mükemmel bir kaptandı, bizim için o kadar önemliydi ki... Gelecek sezon da bizim için goller atmaya devam edecek."