BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.518,00
HABER /  GÜNCEL

Brezilya'dan yeni sosyal program

Avrupa'da kesintilerin uygulandığı bir dönemde Brezilya, yoksul ailelere yönelik yeni bir sosyal programı yaşama geçiriyor.

Abone ol

Rousseff'in açıkladığı yeni sosyal programdan 18 milyon yoksul Brezilyalı yararlanacak.

Birçok Avrupa ülkesinde kesinti planları uygulamaya konarken Brezilya hükümeti yeni bir sosyal programı yaşama geçirme kararı aldı.

Devlet başkanı Dilma Rousseff çocuk sahibi dar gelirli aileler için yeni bir sosyal program uygulayacaklarını açıkladı.

Rousseff böylelikle ülkenin bir önceki lideri Lula da Silva'nın yoksul ailelere desteği amaçlayan Bolsa Familia adlı programı genişleteceklerini belirtti.

Yeni programa göre yoksullluk sınırının altında yaşayan çocuklu ailelerin her üyesine her ay 35 dolar değerinde yardım yapılacak.

Hükümetin programından 18 milyon Brezliyalı yararlanacak.

'Ücretsiz ilaç dağıtılacak'

Rousseff ayrıca kreş ve sağlık hizmetlerini erişimi de geliştiriceklerini açıkladı.

Devlet başkanı bu adımlarla çocuk yoksulluğunun önüne geçeceklerini belirtti.

Brezilya'nın son yıllardaki ekonomik büyümesine karşın hala yoksulluk içinde yaşayan yurttaşlarının bulunduğunu belirten Rousseff sağlık hizmetlerini artırmak ve 1500 yeni kreş inşaatı için bütçe ayıracaklarını söyledi.

Rousseff kreşlerin sadece çocuklara eğitim, sağlık, beslenme, oyalanma ve temizlik hizmetleri sağlanması açısından faydalı olmadığını annelere çalışma şansı verdiği için de yoksulluk mücadele açısından önemli olduğunu söyledi.

Sağlık alanındaysa kansızlık ve A vitamini eksikliğiyle mücadele için yeni programlar uygulmaya koyacaklarını ve astım ilaçlarını bedava dağıtmayı planladıklarını da ekledi.

Progam özellikle ülkenin kuzey ve kuzey doğusundaki yoksul ailelerin yaşamlarının iyileştirilmesini hedefliyor.