BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  DÜNYA

Fransa'dan bir garip karar artık havlamak yasak

FRANSA köpeklere yönelik bir garip karar aldı, köpeklerin havlamasını yasakladı

Abone ol

FRANSA'da köpeklere yönelik garip bir karar alındı. Ülkenin kuzeyindeki bir kasabanın belediye başkanı olan Jean-Pierre Estienne köpeği havlayanlara ceza keseceklerini duyurdu.

Havlama biçimini de tanımlayan Estienne "uzayan ve tekrarlayan" havlamalara ilşikin köpek sahiplerine 68 euro para cezası kesecek. Bu cezanın amacı ise havlama nedenil ile oluşan gürültüyü önlemek.

Belediye Başkanı Jean-Pierre Estienne yasağın gerekçesini köpeklerin "gece gündüz havlaması" ve bunun "katlanılmaz bir duruma" neden olması olarak gösterdi.

Amaçlarının köpeklerin havlamasını yasaklamak olmadığını belirten Belediye Başkanı "Tek bir havlamada insanlara ceza kesmeyeceğiz. Kasabanın köpeklere karşı bir tutumu yok ama köpek sahibiyseniz, hayvanı eğitmelisiniz de" diye konuştu.

Para cezası her kural ihlal edildiğinde kesilecek. Belediye Başkanı kararı kasabada çok sayıda ve büyük köpekleri olan bir kadın için aldıklarını açıklarken "Kendisiyle konuşmaya çalıştık ama sonuç alamadık. Bu kararı başka bir çare olmadığından aldım. Hiçbir şey yapmadan duramazdım" dedi.

Hayvan Hakları Savunma Birliği yetkilileri ise karara tepki göstererek "O zaman, Pazar sabahı kiliselerin çanlarını da yasaklayın. Köpeklerin ağzı varsa, havlamaları için" diyerek tepki gösterdi.