BIST 9.881
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,33
HABER /  GÜNCEL

Peribacaları'ndaki skandalı bakanlık durdurdu

NEVŞEHİR'de peribacalarının bulunduğu alanda yapılan otel inşaatı durduruldu ancak otel sahibi tüm yasal işlemleri yaptıklarını söyledi.

Abone ol

NEVŞEHİR’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde peribacalarına yakın bölgede yapılan otel inşaatı ile ilgli Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otel çalışmasının durdurulduğu açıklandı. Bakanlık tarafından Göreme beldesinde yapılan otel inşaatı için mühürleme kararı çıkartılarak Nevşehir Valiliğine yazı gönderildi. 

Otel inşaat 2 ay önce otel inşaatına başlandı. İmar Affı ile birlikte örnekleri çoğalan kaçak ve çarpık yapılar tartışılırken Kapadokya'da yapılan otelin 5 ayda tamamlanması planlanıyor. Yan yana 2 binadan oluşan ve kaba inşaatı devam eden otel, görenlerin tepkisini çekti.

RUHSATI VARMIŞ
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, otel inşaatının imar planı dahilinde yapıldığını söyleyerek, otelin yapı kaçak değil ruhsatlı olduğunu söyledi.

ŞİKAYET EDECEKMİŞ
İnşası süren otelin sahibi, gerekli bütün izinleri aldıklarını söyledi ve inşaatın doğaya uygun olduğunu öne sürdü. Gerekli mercilere başvurduktan sonra inşaata başladıklarını söyleyen otel sahibi  şu ifadeleri kullandı:  "Yapı Denetimden, Göreme Belediyesi'nden, Tabiatı Koruma Varlıklarından, Müze Müdürlüğünden gerekli izinleri alarak, inşaata başladık. Yaklaşık 3- 5 ay içinde inşaatı tamamlanacak. Mevcut olan şikayetler var. Dün akşam başladı. Biz gerekli mercilere başvurumuzu yaptık. Suç duyurusunda bulunduk. Gerçeği yansıtmadığını kamuoyuna belirtmek istiyoruz. Herhangi bir ters durum yok"