BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.448,97
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Tanzim satışlar ne zaman bitecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tanzim satış uygulamasının ne zaman sona ereceğine ilişkin şu ifadeyi kullandı: "Milletimizin sırtına kene gibi yapışan fırsatçıların yola geldiğini gördüğümüzde artık bu tür yöntemlere ihtiyaç kalmayacaktır."

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye Esnaf Buluşması'nda konuştu. Başkent Voleybol Sahası'nda düzenlenen toplantıda tanzim satış uygulamasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomik tetikçilere sağlamından bir Osmanlı tokadını hep birlikte vuracağız. Biz esnafımızın ekmeğiyle oynamıyoruz, milletimizin ekmeğiyle oynayanlara derslerini veriyoruz" dedi.

"Amacımız asla ve asla esnaf ve sanatkarımıza rakip olmak, onların ekmeğini elinden almak değildir" diyen Erdoğan, "Milletimizin sırtına kene gibi yapışan fırsatçıların yola geldiğini gördüğümüzde artık bu tür yöntemlere ihtiyaç kalmayacaktır." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle; 

- Seçim sonrası belediyelerimizin organizasyonu ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, ilgili bakanlıklarımız oturacaksınız, konuşacaksınız. Belki de bu işleri belediyelerin organizesiyle en ücra köşelere kadar yapma adımlarını da atabiliriz.

'SEFALET EDEBİYATI YAPANLAR ANCAK KENDİLERİNİ KANDIRIR' - 17 yıldır Türkiye'de hangi hizmeti yaptıysak bundan milletin her bir ferdinin kazanmasını sağladık. Sefalet edebiyatı yapanlar milletimizi değil, ancak kendilerini kandırır. Biz, milletimizi sefaletten kurtarma değil onları dünyanın en ileri ülkelerinin hayat standartlarına çıkartma sözü veriyoruz.

- Bu millet Çanakkale'de bir tas çorbayı kardeşi Mehmet'le paylaşan bir kültürün mensubudur. Karşımıza patates, biber, soğanla çıkanlar stoklarda bunları çürütmüşlerdir. Esnaf ve sanatkarlarımızın 31 Mart'ta vereceği destek bizim için kıymetlidir. Bugüne kadar hep birlikte omuz omuza yol yürüdük.

— Çıkmış bir tane genel başkan bayan diyor ki 'Mermiyle bunları birbirine karıştırıyor'. Sen siyaseti birbirine karıştırıyorsun da farkında değilsin.