BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Fransa: Yahudi müzesi saldırısı hakkında bir gözaltı

Üç kişinin ölümüne ve bir kişinin de ağır yaralanmasına neden olan Brüksel'deki Yahudi Müzesi saldırısı ile ilgili olarak Fransa'nın Marsilya kentinde bir kişi tutuklandı.

Abone ol

Üç kişinin ölümüne ve bir kişinin de ağır yaralanmasına neden olan Brüksel'deki Yahudi Müzesi saldırısı ile ilgili olarak Fransa'nın Marsilya kentinde bir kişi tutuklandı.

29 yaşındaki Mehdi Nemmouche'un cinayet ve cinayete teşebbüs suçlamalarıyla gözaltında tutulduğu belirtildi.

Marsilya'da bir tren istasyonunda yakalanan sanığın, Brüksel'deki saldırıda kullanılan silahlara benzer bir Kalaşnikof ve bir de tabanca taşıdığı belirtildi.

Fransız vatandaşı olan Nemmouche'un geçen yıl Suriye'de radikal İslamcı militanlarla birlikte çatışmalara girdiğinden şüpheleniliyor.

24 Mayıs'taki saldırının ardından Belçika'daki tüm sinagog ve Yahudi müzelerinde güvenlik önlemleri artırılmıştı.

Nemmouche, Cuma günü Marsilya'daki Saint-Charles tren istasyonundaki gümrük kontrolleri sırasında tutuklandı.

AFP haber ajansı, Nemmouche'un Brüksel'den hareket etmiş olan ve Amsterdam üzerinden gelen bir otobüste seyahat ettiği bilgisini geçti.

Associated Press haber ajansına bilgi veren Paris savcılığı ise, Nemmouche'un taşıdığı silahların balistik incelemesinin yapılacağını ve Brüksel saldırısı ile karşılaştırılacağını söyledi.

İsrail'den kınama

8 gün önce Brüksel'deki Yahudi müzesine giren bir kişi etrafa ateş açmaya başlamış ve 3 kişi olay anında hayatını kaybetmişti.

Ölenlerden ikisi 50'li yaşlarındaki İsrailli bir çift, diğeri ise Fransız bir gönüllü çalışandı.

Brüksel Valisi Yvan Mayeur olayı 'Terörist saldırı' olarak nitelemişti.

Saldırının yaşandığı bölgeye giden ilk kişilerden birisi olan Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, "Bir Yahudi müzesine saldırı olduğunda insan kendisini Yahudi karşıtı bir saldırı olasılığını düşünmekten alamıyor. Ancak yürütülecek olan soruşturma saldırının nedenlerini aydınlatacaktır" demişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande saldırıyı kınamıştı.