BIST 10.496
DOLAR 32,47
EURO 35,34
ALTIN 2.421,14
HABER /  GÜNCEL

Fransa: Tren kazasının nedeni teknik hata

Fransız Ulusal Demiryolları Şirketi SNCF'ye göre altı kişinin öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı kaza, trenin ray değiştirme noktasında iki rayı birleştiren metal bir parçanın çıkması sonucu meydana geldi.

Abone ol

Fransa'da başkent Paris'in güneyindeki Bretigny-sur-Orge bölgesinde altı kişinin öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı tren kazasının teknik bir hatadan kaynaklandığı açıklandı.

Fransız Ulusal Demiryolları Şirketi SNCF'in açıklamasında, kazanın trenin ray değiştirme noktasında iki rayı birleştiren metal bir parçanın çıkması sonucu meydana geldiği belirtildi.

Ulaştırma Bakanı Frederic Cuvillier de kazada makinist hatası olmadığını söyledi. Cuvillier aksine makinistin daha büyük bir kazayı engellediğini kaydetti.

Yolculardan sekizinin durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

Altı vagon raydan çıktı

Paris'ten kalkan ve Limoges'a giden tren, Cuma öğleden sonra raydan çıkıp platforma çarpmıştı.

Enkaz altında kalan yolcular olma olasığına karşı arama çalışmaları gece boyunca devam etti.

SNCF'in Başkanı'nın açıklamasına göre kazada altı vagon raydan çıktı. Önce üçüncü ve dördüncü vagonlar raydan çıktı, bunları diğer vagonlar izledi.

Bazı kişilerin kazadan sonra kurtarma çalışmalarına katılıyormuş gibi yaparak kurbanların eşyasını çalmaya çalıştığı belirtiliyor.

Kazanın meydana geldiği saatlerde demir yolları hatlarının genel olarak yoğun olduğu belirtiliyor. Bastille günü öncesi olması nedeniyle hatların daha da yoğun olduğu kaydediliyor.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, kaza yerini ziyaret etti.

Hollande, incelemeler için istasyonun üç gün kapalı kalacağını söyledi.

SNCF şirketine göre, kaza sırasında trende 385 yolcu vardı.