BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,04
HABER /  DÜNYA

Fransa Cumhurbaşkanı Filistin’e gidiyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İngiltere’ye yaptığı üç günlük resmi ziyaretin ardından Fransa’ya gelerek, Paris’te Fransa Cumhurbaşka...

Abone ol

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İngiltere’ye yaptığı üç günlük resmi ziyaretin ardından Fransa’ya gelerek, Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüştü.
Abbas ve beraberindeki heyet ile Cumhurbaşkanı Hollande’ın Elysee Sarayı’nda bir saati aşkın sürdürdükleri görüşmede bölge sorunlarını ele aldıkları ifade edildi. İki lider, görüşmenin ardından basına açıklamada bulundu.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye konusunda siyasi çözüm için hala bir umut bulunduğunu ifade ettiği açıklamasında, "Kimyasal silahların uluslararası kontrolü için iyi niyetle yeni bir arayış aşamasındayız. Müzakerelerin ana konusunu bu silahların imhası oluşturuyor" dedi.
"Suriye konusunda herkesin üzerine düşen sorumluluğu üstlenmesi ve kimyasal silahlara son verip, siyasi çözüm imkanı için çaba göstermesi gerekiyor. Şimdilik beklemedeyiz. Dileriz ki bu beklememiz uzun sürmez ve Suriye halkı ile bölge huzur bulur" şeklinde konuşan Hollande ayrıca, 18-19 Kasım tarihlerinde İsrail ve Filistin’i ziyaret edeceğini söyledi.
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise Fransa Cumhurbaşkanı Hollande tarafından çok sıcak bir şekilde karşılandıklarını ve bu konuda duydukları memnuniyeti dile getirerek, Hollande’ın Kasım ayında Filistin’e yapacağı ziyaretin de kendilerini sevindirdiğini ifade etti.
Ortadoğu barış süreci müzakerelerinin yeniden başlamasıyla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi veren Abbas, müzakerelerin kapsamlı bir anlaşmaya ulaşmayı ve soruna son vermeyi amaçladığını bildirdi. Abbas, Suriye konusunun da barışçıl bir şekilde çözülmesinin bölge için çok iyi olacağını dile getirdi.