BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  DÜNYA

Bakandan huzur ve barış duası

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman’da türbe ziyaretinde ülkenin barışı ve huzuru için dua etti. <br/>Bir dizi inceleme ve ziyaret...

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman’da türbe ziyaretinde ülkenin barışı ve huzuru için dua etti.
Bir dizi inceleme ve ziyaretler için memleketi Batman’a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman’da yaptığı ziyaretler sonrasında Gercüş ilçesine bağlı Vergili köyüne gitti. Her yıl Eylül ayının ilk perşembesinde düzenlenen Seyyid Bilal (Hz.) anma etkinliklerine katılan Bakan Şimşek ve beraberindekiler Vergili köyünde yoğun ilgi ile karşılandılar. Köyün ileri gelenleri ile görüşen Bakan Şimşek, Vergili köyü ile bilgili bilgi alarak köyün sorun ve sıkıntılarını gidereceklerini söyledi.
Bakan Şimşek ve beraberindekiler anma etkinliklerine gelen vatandaşlarla sohbet edikten sonra Seyyid Bilal (Hz.) türbesine geçerek burada dua etti.
Ülkenin refahı, selameti için birliği ve beraberliği için, kardeşliği için dua ettiğini söyleyen Bakan Şimşek, “Bu önemli bir ziyaret. Ülkemiz için dua ettim. Ülkemizin huzuru için bölgede barış için, burası önemli bir yerdir. Seyyid Bilal hakikaten toplumumuzda çok büyük rağbet gören, değer verilen ve binlerce kardeşimizin ziyaret ettiği gönüllerde taht kuran bir şahsiyettir” dedi.
Türbenin gözden geçirilmesi ve gelen ziyaretçilere yakışır bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade eden Bakan Şimşek, “Buralar gözden geçirilmeli. Bu önemli şahsiyete yakışır bir takom düzenlemeler yapmamız gerektiği ortadadır. İmkanlar çerçevesinde ülkemizin bu güzel köşesini de imar etmeye buraya ve ziyaretçilere yakışır çerçevede iyileştirmeye çalışacağız” dedi.