BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Ford S-Max geliyor

Ford Otosan'dan yeni bir araç. Şirket yılın 2. çeyreğinde Ford S-Max'i piyasaya sunuyor.

Abone ol

Ford Otosan Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, yılın 2. çeyreğinde piyasaya sunacakları Ford S-Max'in binek araç ürün gamına taze bir güç getireceğini kaydetti.  

Özüner, yaptığı açıklamada, Ford Otosan'ın toplam araç pazarında elde ettiği liderlikte binek araç satış oranının her geçen gün arttığını belirtti.
   
1998 yılında yüzde 4,3 olan binek araç pazar paylarını, istikrarlı bir artış ile 2005 yılı sonunda yüzde 10,5'e çıkararak önemli bir başarı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Özüner, 2004 yılında toplam 45 bin 233 araç satarak yılı 3. firma olarak tamamladıklarını hatırlattı.
Aykut Özüner, geçen yıl otomotiv pazarındaki yüzde 2,8'lik daralmaya rağmen satışlarını yüzde 2,2 artırdıklarını ve en çok tercih edilen ikinci firma olduklarını, değişen tüketici taleplerine en iyi  cevapları veren ürün gamının başarıda etkili bir unsur olduğunu vurguladı.
   
Model bazında incelendiğinde Fiesta'nın, yer aldığı B segmenti hatchback araçlarda birinci sırada yer aldığını, Ford Focus'un bulunduğu C NonPremium segmentinde 2004 yılında yüzde 9,4 olan pazar payını yüzde 11,4'e çıkararak üçüncü olduğunu belirten Özüner, Focus C-Max'ın ise C MAV segmentinde yüzde 40,2 ile 2005 yılında da liderliğini sürdürdüğünü kaydetti.
  
Özüner, 2006 yılında Türkiye pazarına sunulacak yeni modellerle, binek araç pazarında yakalanan istikrarlı artışın devam edeceğine inandıklarını dile getirerek, ''Yeni Fiesta ve Fusion modelleri, özellikle gençler ve küçük ailelerin tercih ettiği bir model oldu.

Bununla birlikte, 2006 yılının 2. çeyreğinde sunulacak SAV sınıfındaki S-Max de, binek araç ürün gamımıza taze bir güç getirecek'' dedi.