BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.503,74
HABER /  GÜNCEL

Ulusoy: Hukuki savaşı başlattık!

İsviçre'den yurda dönen Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy, hukukçuları alarma geçirdi. 'Hukuki savaş başlattık' diyen Ulusoy çok önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Böyle bir kararı beklemiyorduk. Şok olduk. Kararı gördükten sonra son onbeş gündür yurtdışındayım. Ekibimle beraber bir ülke futbolu adına yahpabileceğimiz ne varsa onu yapmak için büyük bir mücadele gösterdik. Burada Şenez Erzik Bey'in de büyük katkıları oldu. Sayın Levent Bıçakçı bu süreçte yine bizimle beraberdi. İnanılmaz bir çalışma yaptık. Neticede böyle bir karar beklemiyorduk. Geldiğimiz noktada gördük ki, biz 2010'dan ihraç edilecekmişiz ki, böylesine bir kararla karşılaştık.

Şimdi 6 tane yurtdışında ve seyircisiz oynanacak maçlarınız var. Demek ki, turnuvalara alınmayacağınız şeklinde bir olay vardı önümüzde. Bunu inkar etmemiz mümkün değil. Kendimizi anlatma şeklimiz burada fazlaca yararlı oldu. Biz kendilerine sekiz sene Şenez Bey'le aynı yönetim içinde bulunan futbol federasyonunda geçti. 16 sene böylesi bir olayların yaşanmadığını anlattık. Biz 48 yıl aradan sonra bir şans oynadık ve İsviçre maçını oynadık. Bu büyük bir şanstı. Biz İsveç'i en iyi şekilde ağırlayıp, ülkesine yolladık.

HUKUKİ SAVAŞI BAŞLATACAĞIZ

Biz böyle bir cezayı beklemiyorduk. Madem ki böyle bir ceza uygulanmaya koydu. Biz federasyon olarak bunun peşini bırakmayacağız. Mücadeleyi en üst noktaya çıkaracağız. Ekibimizle birlikte hukuki savaşı başlatacağız. Önce FIFA Tahkim Kurulu'na müracaat edeceğiz, buradaki karar bizi tatmin etmiyosa daha sonra KAS Mahkemesi'ne kadar götüreceğiz bu işi.

BAŞBAKANLA PAYLAŞMAYA HAZIRIZ

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, kendisi hakkında Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in soruşturma başlatıldığının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

Soruşturmayla ilgili sayın Bakanımızın mahkemeye müracaatı var teftiş kurulu raporlarıyla ilgili. Savcının birinin soruşturma açtığına dair elimize ulaşan bir şey yok. Onun için bu konuya pek fazla girmeyeyim. Yargıda olan bir konu. Bu konuya saygı duymak gerekir. Tabi ki ülkemizi yöneteten Başkanımıza, spor Bakanımıza tabi ki bilgiler vereceğiz. Olan biten herşeyi paylaşmak eğilimindeyiz. Bu ülkemizi ilgilendiren büyük bir olay. Umuyorum ki, Sayın Başbakanımız ve Bakanımız bu bilgileri bizden almak isteyecektir. Ülke meselesi olduğunda kimin üstüne ne görev düşüyorsa bu görevi herkes yerine getirecektir.

TERİM'İN DURUMU YARIN BELLİ OLACAK

Biz Fatih Terim Hocamızla bugün görüşeceğim. Net söylüyorum, ama siz başka türlü algıladınız. Ben yönetim kurulu kararından evvel hiçbir şeyi bağlamayacağım. Fatih Terim'le fikirlerimizde ayrılık olmadığı doğrudur. Ama bu cezalardan sonra Fatih Terim hocamla görüşmek lazım. Yarın saat 11.00'de yönetim kurulu var. O toplantıya bu konuyu götürmem lazım.