BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,89
ALTIN 2.439,30
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin İmaj'ını sarsacaklar!

Türkiye AB'ye girmeye hazırlanıyor... Müzakerelerin başlamasına sayılı günler kala öyle bir karar alındı ki, Türkiye aleyhtarları şimdiden ellerini oğuşturmaya başladı...

Abone ol

Türkiye uzun yıllar Avrupa Birliği (AB) kapısında bekliyor. Türkiye şimdilerde AB'ye girmeye hazırlanıyor. 3 Ekim'de müzakereler başlayacak.

İşte böylesine kritik bir süreçte öyle bir karar alındı ki, Türkiye'nin AB'ye girmesini istemeyen çevreler şimdiden ellerini oğuşturmaya başladı bile.

Ankara'da yayın yapmakta olan Radyo İmaj, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla kapatıldı.

Karara sert tepki gösteren Radyo İmaj yetkilileri, gerekirse 'açlık grevi'ne gideceklerini söyledi. İşte Radyo İmaj yetkililerinin ağzından öncesi ve sonrasıyla ibret verici bir 'sansürleme( öyküsü...

RTÜK ’ün yayın politikamıza karşı uygulamış olduğu baskılar sonucu Ankara Cumhuriyet Savcılığının kararı ve polis marifetiyle yayınımıza son verildi.

3 Ekim müzakere sürecini baltalamaya yönelik faaliyetleri RTÜK destekli devam edilmekte olup, yıllardır Ankara’da yayın yapmaya çalışan İmaj Radyo’ya süresiz kapama verildi.

BAYKAL ETKİLİ OLDU!

Yayının izinsiz olduğu bahane edilerek mahkemelerle yıldırılmaya çalışılan İmaj Radyo CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın 3 Kasım 2004 tarihinde Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ertuğrul ÖZKÖK’ü arayarak radyomuzla ilgili yapmış olduğu açıklamalar kapama süresicini ve mahkeme kararlarını aleyhimize çevirdi.

Radyo televizyon yayınlarında milat kabul edilen 1995 yılında kuruluşumuzun yayın izni müracaatı bulunmasına rağmen bugüne değin yayın izni verilmemişse sorumlu yayın izni vermeyenler mi? Yoksa yıllarca mağdur edilmeye çalışılan kuruluşumuz mu?

RTÜK'ÜN ÇİFTE STANDARDI

Yayın izni müracaatı talebimizde yayıncı kuruluş sayısı 300 iken bugün 1300 civarında yayın kuruluşu bulunmaktadır. Bunlara dair RTÜK’ün yapmış olduğu haksız ve yanlış bütün uygulamaların belgeleri kuruluşumuzda ve mahkeme dosyalarında mevcut olmasına rağmen bu skandal karar bu ülkeyi karanlığa sürüklemeye çalışan güçler tarafından uygulamaya kondu.Bütün bu açıklamalar RTÜK’ün çifte standart uyguladığının bir göstergesidir.

GEREKİRSE AÇLIK GREVİ

Kürtçe müzik ve demokratik içerikli yayın yapmamızdan dolayı tüm İmaj Radyo emekçileri ve İmaj Radyo dinleyicileri cezalandırılmıştır.

Bu sürece son verilmediği taktirde İmaj Radyo yönetim ve çalışanları açlık grevine başlayacaklardır.