BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  GÜNCEL

Aşı listesine iki aşı daha

Uygulanan rutin aşı takvimine iki aşı daha ekleniyor. Özellikle menenjite karşı geliştirilen bir aşıyla, kızamık ve kabakulak aşı grubu da aşılama takvimine alındı.

Abone ol

Menenjit ile kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşı grubu da ekleniyor.
Birinci Ulusal Aşı Sempozyumu Ankara'da toplandı.

Sempozyumun açılışında konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 19 milyon çocuğa kızamık aşısı yaptıklarını, bu projenin Avrupa'nın en büyük sağlık organizasyonu olduğunu söyledi.

Akdağ, "2005 yılı hedefimiz 7 aşı için yüzde 90 üzerine çıkmaktır. Bu zor bir hedef ama çocuklarımız için bunu başarmak zorundayız. 2005 yılında bu hedefe ulaşacağız. İkinci hedefimizse en düşük aşılama olan illerde bu oranı yüzde 80'e yükseltmektir" diye konuştu.

Recep Akdağ, sempozyumda son günlerde bazı aşıların içerdiği "tiomersal"in toksik etkiye yol açtığı ve otizme neden olduğu şeklindeki iddiaları da değerlendirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bu iddialar üzerine ilgili komisyonu toplandık ve konuyu değerlendirdik. Tiomersalin Avrupa'da da kullanılıyor. Bilim şüpheci olmayı gerektiriyor, konuyu dikkatle takip ediyoruz. Dünya Sağlık Örgütü ve diğer bilimsel örgütler bu maddenin rahatlıkla kullanılabileceğini belirtiyorlar" dedi.