BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın şifresi: 'Bey'

Ankara'da kabine revizyonu bitmek bilmiyor. Bakan olmak isteyen vekillerin bu tatlı rüyası iyice depreşti. Çünkü Başbakan Erdoğan bir kelimeyi bugünlerde çok kullanıyor.

Abone ol

Ankara kulislerinde yeniden kabine revizyonu ayyuka çıktı. Başbakan Erdoğan'ın bazı bakanlara son günlerdeki hitap şeklinin değiştiğini iddia etti. Tercüman yaarı Şamil Tayyar Erdoğan'ın tepkisini 'Şifre Bey' yazısıyla dile getirdi.

-BAŞKENT kulislerinde yine 'kabine revizyonu' söylentileri kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Bazı köşe yazarları, isim bile veriyor. Kim gidecek, kim kalacak?
Söylentiler artınca, lacivert takım elbisesini kuşanıp Başbakan'ın güzergahında 'belki gözüne ilişirim' umuduyla kendisine iş icat edenler artar. Hatta, parti içi rekabet öylesine yoğunlaşır ki, 'Benim adımı da bakan olarak yazar mısın?' veya 'Falanca bakan gidici' gibi birçok milletvekilinin rica ve intikam duyguları birbirine karışır.
Bu dönem, dezenformasyona ucu açık, gazetecilerin en çok dikkatli olması gereken bir dönemdir. Kaldı ki, AK Parti'yi yakından takip edenler iyi bilir, Başbakan'ın kafasında revizyon düşüncesi olsa bile bunu son ana kadar kimseyle paylaşmaz.
Ama bildiğim bir 'şifre' var.
Başbakan, özel ortamlarda kendisinden yaşça büyük bakanlara 'ağabey' diye hitap eder. Başbakan'ın, yaşça küçük bakan ve milletvekili arkadaşlarına bile retorik olarak 'ağabey' diye hitap ettiği olur.
Başbakan, çok sinirlendiğinde de 'ağabey' diye hitap ettiklerine 'Bey' dermiş. Eğer, 'Bey' ifadesinde ısrar ederse bilin ki, sonuna hazır olun. Duyumlarımıza göre, son dönemde 5-6 bakana sık sık 'Bey' diyormuş.
Haydi hayırlısı...