BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.500,04
HABER /  GÜNCEL

Gözler yine Unakıtan'da

Yeni Şafak bir haber yaptı ortalık karıştı. Gazetenin 'bir liderin hesabındaki muazzam para' haberi tartışılıyor. Ancak ortada yanıt bekleyen sorular da var...

Abone ol

Yeni Şafak'ın 'Unakıtan bombası' haberi gizemini koruyor. Taraflardan gelen açıklamalar konuya açıklık getirmedi. Tersine akıllarda çok sayıda soru işareti oluştu.

AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen bir gazete böylesine bir haberi çok iddialı bir şekilde manşetten görmesi kafaları karıştırdı. Kaynak sağlam olmasa gazete böylesine bir kritik bir haberi neden manşetten görsün?

Kendine göre saygın haberler yapan ve asparagastan uzan duran gazete neden kendini zor durumda bıraksın ki?

Veli Toprak imzasıyla  çıkan haber Bakan Unakıtan'ın kendi sözlerine dayandırılıyor. Yani kaynak Unakıtan'ın kendisi. Ancak Unakıtan, Ankara'yı karıştıran bu haberi yalanladı.

Unakıtan söylemediyse Maliye bürokratlarından mı geldi sorusu akıllara geliyor. Ciddi haberleriyle tanınan bir gazete kaynağı sağlam olmayan bir haberi neden görsün?

İster Maliye ister bürokratlardan gelsin banka hesaplarının basına sızdırılması suç değil mi? Bugün Baykal olur yarın bir başkası. Ayrıca Unakıtan'ın böylesine bir sözü dost meclislerinde söylemesi bile başlı başına başka bir yanlış.

Haberi veren muhabir ise sözünün arkasında. Çok iddialı bir haberi savunuyor muhabir. Ancak elinde teyp kayıtları yok. Muhabir Unakıtan'ın iki defa dost sohbetlerinde bu sözleri söylediğini iddia ediyor.

Yani ortada birisi kamuoyunu fena halde yanıltıyor. Muhabir böylesine iddialı konuşuyor. Gazete asparagas olsa alelacele özür mahiyetinde bir haber yapardı.

Gazetenin suskunluğunu koruması haberin arkasında olduğu anlamına geliyor. Sessiz kalması ise AK Parti'nin iktidarda olması ve bakanın haberi yalanlaması gösterilebilir.

Tüm bu gelişmeler Unakıtan'ın bun sözleri bir yerlerde fısıldamış olma ihtimalini kuvvetlendiriyor. Siyasetçiler yine kolay yolu seçiyor. Yani yalanlama ve inkar politikası.

Yazı: Oktay Sağlam/İnternethaber