BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,73
ALTIN 2.414,75
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli bu manşeti görmesin!

Devlet Bahçeli'ye bayrak açan Yeniçağ Gazetesi MHP'li Mehmet Şandır'ın sözlerini manşete taşıdı. Şandır'ın sözlerini yorumlayan gazete Bahçeli'yi küplere bindirecek!

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye muhalefet bayrağı açan Yeniçağ Gazetesi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır'ın sözlerini manşetine taşıdı.

"İnanılması güç ama gerçek" manşetiyle çıkan Yeniçağ Gazetesi, 2 Ekim'de yapılacak olan MHP mitinginin AK Parti'ye destek vereceğini duyurdu.

İşte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere parti genel merkez yöneticilerini çok kızdıracak olan haber:

MHP’den AKP’ye destek mitingi 2 Ekim’de Ankara’da yapılacak. Bu şok açıklamayı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır yaptı.

Milliyet Gazetesi’nden Fikret Bila’nın sorularını cevaplandıran Şandır şöyle dedi:

“Kesinlikle AB’ye hayır mitingi değil. AB’ye bir karşıtlığımız da yok. Bizim AB’ye ‘onurlu giriş’ tezimiz var. Biz AB’ye değil, Türkiye’nin temellerinin zedelenmesine karşıyız. Bu bakımdan mitingimiz AB’ye hayır veya hükümete karşı bu konuda bir karşılık mitingi değil.”

HÜKÜMETİN ELİ GÜÇLENECEK

“Hatta, bu miting hükümetin pazarlıkta elini güçlendirecek bir işlev de görecektir. Başbakan, AB’nin her dediğine evet demek yerine, bakınız, Türkiye’de böyle bir toplumsal muhalefet de var, ben, her dediğinizi bu millete kabul ettiremem diyebilecektir. Biz böyle bakıyoruz.“

Şandır: MHP, AB’ye karşı değil

Partisinin “AB’ye onurlu giriş tezi”ni savunduğunu belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Şandır, haftasonu gerçekleştirecekleri büyük mitingin AB karşıtı bir gösteri değil, hükümetin de elini güçlendirecek bir eylem olacağını söyledi

Pazar günü yapacakları “Başkent Ankara” mitinginin, kesinlikle bir “AB’ye hayır mitingi” olmadığını vurgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, “Hatta, bu miting hükümetin pazarlıkta elini güçlendirecek bir işlev de görecektir” dedi. Konuyla ilgili olarak Milliyet Gazetesi yazarı Fikret Bila’ya çarpıcı açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, “Bizim AB’ye bir karşıtlığımız da yok. Bizim AB’ye ‘onurlu giriş’ tezimiz var” diye konuştu. 

AB'YE HAYIR MİTİNGİ DEĞİL! 

Mehmet Şandır, Fikret Bila’nın, “Bu AB’ye hayır mitingi mi?” sorusunu cevaplarken şunları söyledi:

“Bu kesinlikle bir AB’ye hayır mitingi değil. Bizim AB’ye bir karşıtlığımız da yok. Bizim AB’ye ‘onurlu giriş’ tezimiz var. Biz AB’ye değil, AB’ye giriş diye Türkiye’nin temellerinin zedelenmesine karşıyız. Bu bakımdan bizim mitingimiz AB’ye hayır veya hükümete karşı bu konuda bir karşılık mitingi değil. Bir toplumsal muhalefet mitingidir. Biz MHP olarak tarihi uyarılarımızı zamanında yapmayı bir görev biliyor, sorumluluk olarak kabul ediyoruz. Hatta, bu miting hükümetin pazarlıkta elini güçlendirecek bir işlev de görecektir. Başbakan, AB’nin her dediğine evet demek yerine, bakınız, Türkiye’de böyle bir toplumsal muhalefet de var, ben, her dediğinizi bu millete kabul ettiremem diyebilecektir. Biz böyle bakıyoruz. Bizim miting çağrımız toplumumuzun tüm kesimlerinedir.”

2 EKİM'DE İKİ MİTİNG!

Şandır’la yaptığı görüşmeye yer verdiği “2 Ekim’de iki miting” başlıklı yazısında MHP ile aynı gün DEHAP’ın Diyarbakır’da yapacağı mitinge de dikkat çeken Fikret Bila yazısını şöyle tamamladı: Düzenleyicileri tarafından ifade edilmese de Diyarbakır’da “AB’ye Evet” mitinginin bir “Kürt mitingi” olacağını söylemek yanlış olmaz.

MHP’nin mitinginin de “Türk mitingi” olacağı gibi... MHP, böyle anlaşılmamak için özen gösteriyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şandır, dünkü görüşmemizde, bu konu üzerinde özenle durdu ve mitingin toplumun tüm kesimlerine açık olacağını, hükümetin elini güçlendiren bir işlev göreceğini, amaçlarının AB karşıtlığı olmadığını, öyle olsaydı mitingi 3 Ekim’den sonra yapıp hükümete yüklenebileceklerini belirtti. Türkiye’yi bu havaya sokanın, Başbakan Erdoğan’ın konuya “etnik sorun tanımı” getirmesinden kaynaklandığını da vurguladı.