BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,04
HABER /  GÜNCEL

İstifacı vekil ANAP yolunda

Önceki gün partiden istifa ederek CHP'ye şok yaşatan Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy ANAP'lılar tarafından markaja alındı.

Abone ol

3 Kasım seçimlerinde 178 milletvekiliyle Parlamento'ya giren CHP, dün 21'inci fireyi verdi. Ağustos ayındaki il kongresinde genel merkez yanlısı delegelerin saldırısına uğrayan CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, partisinden istifa etti.

Haberin duyulmasının ardından partiler tarafından markaja alınan Gürsoy'un Anavatan Partisi'ne geçmesi bekleniyor.

İstifasının gerekçelerini Zaman'a anlatan Şevket Gürsoy, CHP'nin, kıymetini bilemediğini savundu. İl kongresinde yaralandığını; ancak hiçbir yöneticinin kendisini arayıp geçmiş olsun demediğini belirten Görsoy, şöyle konuştu:

“Kendi milletvekilini kucaklayamayan parti halkı da kucaklayamaz. Lider ve etrafını kuşatan yönetim yapısının CHP'ye getirdiği, toplumumuzun değerlerinden ve ihtiyaçlarından tamamen kopuk siyaset anlayışı, beni ayrılma noktasına getirdi. Bir bütün olarak Türkiye'nin ve siyaset yaptığım bölgenin sorunları, ihtiyaçları ve çözüm beklentilerine tamamen duyarsız olan bu politika anlayışına destek olmam benden beklenemezdi. Ben ülkeme ve seçmenime karşı sorumluluk ahlakımın gereğini yaptığım inancındayım.” CHP dışındaki partiler, istifa haberinin hemen ardından Gürsoy'la temasa geçti. En büyük ilgi Meclis'te 17 sandalyeye sahip Anavatan Partisi'nden geldi. Yeni yasama dönemine grup kurma planlarıyla giren Anavatan yöneticileri, Gürsoy'un odasına akın etti. AK Parti ve DSP'li yöneticiler de milletvekilini telefonla arayıp kapılarının açık olduğu mesajını iletti. Şevket Gürsoy ise istifasının ardından bir süre bağımsız kalacağını belirtirken, mevcut partilerden birine geçebileceğinin işaretini verdi. Tüm partilerden davet aldığını ifade eden Gürsoy, “Önümüzdeki günlerde kararımı vereceğim. Halka en iyi hizmeti nerede verebileceksem, o partiye katılabilirim.” ifadelerini kullandı.

Haber: Habib Güler
Kaynak: