BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gökçek gönlündekini gizlemedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CNNTÜRK'te canlı yayın konuğu oldu. Gökçek, "Yeniden aday olacak mısınız? sorusunu açıkyüreklilikle yanıtladı.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fikret Bila, Nur Batur ve Murat Yetkin'in CNNTÜRK'te sunduğu 'Ankara Kulisi' prorgmanının konuğu oldu. Yetkin'in, "mal varlığınızı açıklamayan tek siyasetçisiniz" hatırlatmasına karşın Gökçek, "Böyle bir şey yok! Ben malvarlığımı ilk açıklayanlardan biriyim. Benim itirazım ikide bir aynı soruyu sormalarınadır" diye konuştu.

EMİN ÇÖLAŞAN'A TAŞ

Kendisi ve eşinin tek geçim kaynağının maaş olduğunu dile getiren Melih Gökçek, Hürriyet yazarı Emin Çölaşan'ı kastederek, "Ayrıca bir arkadaş sayesinde kazandığım tazminatlar var" diye konuştu. Gökçek, bir soru üzerine de gönlünden geçeni açık açık konuştu.

BAŞKANLIĞA YENİDEN ADAYIM

Murat Yetkin'in, "Siz üç dönem üstüste belediye başkanlığını kazanan bir isimsiniz. Bir dönem daha kazanırsanız rekor kıracaksınız. Önümüzdeki seçim döneminde yine aday olacak mısınız? Yoksa gönlünüzde başka bir makam mı geçiyor? sorusuna Gökçek şu yanıtı verdi: Evet Allah izin verirse, önümüzdeki seçim döneminde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na tekrar adayım. Çünkü Ankara'da bitirmemiz gereken önemli projeler var...

İÇKİ MESELESİ YAPAY GÜNDEM 

Gökçek, içki yasağı ile ilgili tartışmaların Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde gündeme gelmesinin düşündürücü olduğunu kaydetti. Bu tartışmaların daha önce de 1997 yılında yaşandığını belirten Gökçek, "AKP üzerinde bir baskı yaratılmaya çalışılıyor" dedi.
     
Özellikle AKP’nin sıkıntıya sokulmaya çalışıldığını ve Cumhurbaşkanı’nın bu meclis tarafından seçilmesinin önlenmek istendiğini savunan Gökçek, "iki boksör karşı karşıya gelince karşısındakinin en zayıf yerini arar. AKP’nin en zayıf yeri din olarak görülüyor" dedi. Gökçek, "Cumhurbaşkanını halk seçsin" önerisinde bulundu.
     
Erken seçim ortamının yaratılmak istendiğini kaydeden Gökçek, Ankara’da içkili mekan yasağının bulunmadığını dile getirdi.

GÖKÇEK'TEN İLGİNÇ İDDİA!

Ankara'da muhabirlerin önümüzdeki günlerde meyhanelerle ilgili haberlere yöneleceği iddiasında bulunan Melih Gökçek, "Şerefimle yemin ediyorum ki böyle olacak" demesi üzerine programı yöneten gazetecileri kızdırdı. Hikme Bila, "Benim böyle bir talimattan haberim yok" derken Murat Yetkin ve Nur Batur ise, "Biz de yemin ediyoruz ki, böyle bir görevlendirme talimatını vermedik" diye konuştu.