BIST 10.740
DOLAR 32,18
EURO 35,00
ALTIN 2.499,62
HABER /  GÜNCEL

Cem Papila ilk kez konuştu

Fenerbahçe-Gaziantepspor maçının 90+1'inci dakikasında sarı lacivertli takım lehine verdiği penaltı kararıyla tartışılan hakem Cem Papila ilk kez konuştu.

Abone ol

"O penaltıyı benden başka kim verirse versin, tartışılmazdı. Hedef ben olduğum için bu kadar konuşuyorlar. İvanov’un Alex’e müdahalesine penaltı vermeyeceğiz de hangisine vereceğiz?"

Fenerbahçe-Gaziantepspor maçının 90+1'inci dakikasında sarı lacivertli takım lehine verdiği penaltı kararıyla tartışılan hakem Cem Papila, kendini savundu. Karşılaşmada iyi bir yönetim gösterdiğini ve penaltı kararının doğru olduğunu vurgulayan Papila, "Bir pozisyonun penaltıya dönüşmesi için futbolcunun ölmesi mi lazım?" dedi. Papila, şöyle konuştu:

Propaganda yapıyorlar

‘Maçın gözlemcisi bana 7.2 puan vermiş. Gözlemine saygı duyuyorum. Bugün bu kararın olay olmasında ve böylesine tartışılır boyutlara gelmesinde özel nüanslar var. Bunlardan başlıcası, maçı yöneten hakemin ismi. Adı lazım değil, 27 hakemden herhangi biri olsa, kesinlikle bu kampanyalar yapılmayacaktı. O penaltıyı benden başka kim verirse versin, tartışılmazdı. Hedef ben olduğum için bu kadar konuşuyorlar. İvanov’un Alex’e müdahalesine penaltı vermeyeceğiz de hangisine vereceğiz?"

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, penaltının meydana geldiği pozisyonu da yorumlayan Cem Papila, şöyle devam etti:

‘Elbette bu kararın 90+1’de verilmiş olması da olayın yorumlarını ve seyrini şiddetlendirdi. Bu penaltıyı Gaziantepspor’a verebilir miydi, diyorlar. Her takıma, maçın her dakikasında penaltı verebilirim. Çünkü kararımda hissiyat ve taraflılık yok. Bugün televizyon programlarında resmen propaganda yapıyorlar. Evet, o pozisyonda bir değil, üç penaltı birden var. İvanov topa girmiyor, sağ ayağıyla rakibin sağ ayağına bastıktan sonra dönüyor, soluyla da basıyor, ardından engelleme ile faul pozisyonunu tamamlıyor. Pozisyonda açım ve mesafem iyiydi. İyi de gördüm. Görmediğim bir pozisyonda karar vermedim."

Vatandaşlardan çok iyi tepkiler aldığını da öne süren Cem Papila, sözlerini şöyle tamamladı:

Çocuk gibi seviniyorlar

‘Sokaktaki insanlar, bazı spor yazarlarından daha iyi biliyor. Hepsi penaltıdır, karar doğrudur, diyor. Ama ekrana bakıyorum, kimileri bambaşka dünyalarda. Bazı yazarlarımızın mükemmel yaklaşımları oldu. Ama bir tarafta da bana karşı oylama yapılıyor. Olumsuz oylar, yüzde 60-70 olunca çocuklar gibi seviniyorlar. Ayıptır, günahtır. Resmen kararın yanlışlığını ispat için kampanya yapıyorlar. Karar doğru. Bizim de ailemiz, bir çevremiz var. Bazen tanınmak bile pişmanlık veriyor. Yılmış değilim ama penaltı vermemiz için müdahaleye uğrayanın ölmesi mi gerekiyor? Çok üzülüyorum. Bugün benim üzerime gelenlerin birçoğu geçmişte kulüp yönettiler."