BIST 10.302
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.392,66
HABER /  GÜNCEL

Folklorde Macaristanı fethettik

Barış Manço Kültür Merkezi Halk Oyunları ekibi, çıktıkları Avrupa turunda ‘En Sempatik Ekip’ unvanını kazandı.

Abone ol

Her meslek grubundan 37 kursiyerin katıldığı ve 7 ülkede yaptıkları gösterilerde gönüllerde taht kurdular.

2007-2008 sezonunda Barış Manço Kültür Merkezinde Halk Oyunları eğitimi alan kursiyerler, Macaristan’ın Szeged kentinde düzenlenen Halk Oyunları Festivalinde, Türkiye’yi ve Parlayan Yıldız Avcıları başarıyla temsil ettiler. 4 gün boyunca süren festival sonucunda kursiyerlerimiz “En sempatik ekip” unvanını kazandı.

Birçok meslek grubundan 37 Halk Oyunu kursiyerinin katıldığı festivalde, ekiplerimiz festival boyunca kolektif oyun güçlerini sahneye yansıtıp Macarların gönüllerinde taht kurdular.

Barış Manço Kültür Merkezi Halk Oyunları Öğretmeni Eyüp Uzunkaya ve Ömer Bozan yönetiminde Avrupa seyahatine çıkan Halk Oyunları kursiyerleri, festivalden sonra Yunanistan, İtalya, Fransa, Almanya Avusturya ve Çekoslavakya’yı da gezme fırsatı buldular.

Macaristan’ın Szeged kentinde düzenlenen Halk Oyunları Festivali ile ilgili olarak Kültür Merkezi Müdürü Taner Çetin’den bilgi alan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, 2000 yılından bu yana Barış Manço Kültür Merkezinde yapılan aktivitelerin amacına ulaşmasından, Avcılar insanımızın sosyal hayatlarının gelişmesinden ve onlara katkı sunmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti.