BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Fok avı deniz savaşına döndü

28 Martta başlayan fok avı, protestocu grupların av bölgesine sızmalarıyla birlikte "deniz savaşına" dönüştü.

Abone ol Bölgede protestolarına devam eden gruplardan "Deniz Muhafızları", ABD'den kiraladıkları bir buz kırıcı gemiyle av bölgesine sızmayı başardı.

Gemilerinin Kanada Sahil Güvenlik Kuvvetleri tarafından taciz edildiğini açıklayan grubun sözcüsü Paul Watson, sahil güvenlik birliklerine ait buz kırıcı iki geminin iki defa gemilerine çarpma girişiminde bulunduğunu ve gemilerinin ciddi biçimde yara aldığını açıkladı.

Kanada Balıkçılık ve Okyanuslar Bakanlığı sözcüsü Phill Jenkins, konuyla ilgili açıklamasında, olayı yalanladı ve "Bu tamamen asılsız ve karalamaya dönük bir açıklamadır" dedi.

"Deniz Muhafızları" grubu, bölgede dört gündür devam eden fok avıyla ilgili görüntü alabilen ilk grup oldu.

Kanada, avlanma şeklinin son derece kanlı ve vahşice olması sebebiyle bölgeye basın mensuplarının girmesine izin vermemişti.

Öte yandan, bölgede avlanan gemilerden birinin önceki gün alabora olması üzerine ölen 3 avcıyı arayan güvenlik güçleri, henüz bir sonuç alamadı.

Balıkçılık ve Okyanuslar Bakanlığı sözcüsü Phill Jenkins, kaybolan avcıların hayatlarından ümit kestiklerini ve sadece cesetlerine ulaşmaya çalıştıklarını açıkladı.