BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Fırtına Konyada esti

Lige fırtına gibi başlayan Trabzonspor, yenik duruma düştüğü karşılaşmadan galip ayrılmayı başardı. Ve liderliğini korudu...

Abone ol

KONYASPOR: 2 - TRABZONSPOR: 3

Turkcell Süper Lig'e fırtına gibi başlayan ve ligin 6. haftasına lider olarak giren Trabzonspor, yenik durma düştüğü karşılaşmadan yine galip ayrılmayı başardı ve deplasmanda Konyaspor'u 3-2 yenerek zirvedeki yerini kolay bırakmayacağını gösterdi.

Konya Atatürk Stadı'nda oynanan ve Selçuk Dereli'nin

Konya deplasmanına lider olarak giden Trabzonspor, Isaac'ın müthiş golleri ile liderliğini korumayı başardı. Zafer karelerini görmek için TIKLAYINIZ..!

yönettiği karşılaşmaya Trabzonspor hızlı başladı. 6. dakikada Isaac ile golü yoklayan Trabzonspor, 17. dakikada ilk golünü buldu. Serkan'ın sağdan ortasında arka direkte topa iyi yükselen Umut'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve Trabzonspor karşılaşmada öne geçti. Bu golün 10 dakika sonrasında Konyaspor'un golleri art arda geldi. 27 ve 28. dakikalarda Veysel'in ayağından iki gol bulan ev sahibi takım öne geçri ve ilk yarı bu gollerle 2-1 Konyaspor üstünlüğü ile geçildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise dirilen Trabzonspor ve genç futbolcusu Isaac oldu. Bu futbolcunun 57 ve 60. dakikalarda attığı gollerle üstnülüğü yeniden alan Trabzonspor, üstünlüğünü maç sona kadar korumayı başardı ve Turkcell Süper Lig'in 6. haftasında da zirvede kaldı.

MAÇTA İLK YARI

2. dakika. Trabzonspor atağında Song'un uzun pasını Serkan Balcı çıkmadan ceza sahasına çevirdi. Gökhan Ünal'dan önce savunma kafayı vurarak tehlikeyi uzaklaştırdı. Ceza sahası dışına düşen topu kovalayan Serkan rakibine faul yaptı.

5. dakika. İlk dakikalarda oyun genelde Konya yarı sahasında geçiyor. Yeşil-Beyazlı ekip Trabzon ataklarını yarı kendi sahasında karşıladıktan sonra hızlı ataklarla çıkma arayışında.

6. dakika. Trabzon sol kanattan Konya kalesine etkili geldi. Cale ceza sahasına sokulup arka direğe ortasını kesti. Isaac boş pozisyonda uçarak kafayı vurdu. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

7. dakika. Trabzonspor maça etkili başladı. Egemen, savunmanın arkasına uzun bir top gönderdi. Umut Bulut ceza sahası dışında topu istediği gibi kontrol edemedi. Bu futbolcudan seken topu Jefferson çıkarak almayı bildi.

8. dakika. Konyaspor sol kanattan etkili bir atak geliştirdi. Ceza sahası içinde top buluşan Da Silva sıfırdan kale sahasına ortasını yaptı. Trabzon savunmasında Egemen son anda ayak koyarak mutlak bir gol tehlikesini kornerle uzaklaştırdı.

10. dakika. Konyaspor oyunda dengeyi kurdu. Maç karşılıklı ataklarla devam ediyor. 0-0'lık eşitlik var.

12. dakika. Konyaspor atağı sağ kanattan gelişti. Taç atışından gelen topla ceza sahası önünde buluşan Fahri kaleyi gördüğü anda şutunu attı. Top üstten auta çıktı.

Aynı dakika içinde bu kez Da Silva ceza sahası içinde pozisyon buldu. Brezilyalı oyuncu topun gelişine vurmak istedi. Da Silva'nın istediği gibi vuramadığı meşin yuvarlak ceza sahası içinde boşta kaldı. Savunmada Egemen yatarak topu uzaklaştırdı.

15. dakika. Tribünlerde şehitlerin anısına ilk çeyrek saat süren derin sessizlik bu anda bozuldu. Taraftarlar terörü lanetleyen sloganlar atmaya başladı.

GOL... 17. dakika. Trabzonspor golü Umut Bulut ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Serkan Balcı ceza sahasına harika bir orta kesti. Savunmanın arasından iyi yükselen Umut köşeye doğru vuruşunu yaptı. Jefferson'un uzandığı top ağlarla buluştu

Trabzonspor Umut Bulut'un şık kafa golüyle Konyaspor karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

20. dakika. Trabzonspor 2. gole Isaac ile yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına giren Isaac dar açıdan kaleci Jefferson ile karşı karşıya kaldığı anda ayağından topu açtı. Jefferson iyi bir zamanlama ile kapanarak rakibinin önünden meşin yuvarlağı kontrol etmesini bildi.

GOL...26. dakika. Konyaspor beraberlik golünü Veysel ile buldu. Konya sağ kanattan Da Silva ile köşe vuruşu kullandı. Arka direğe inen meşin yuvarlağa Fahri ve Veysel ayak koydu. Trabzon savunmasının müdahale edemediği pozisyonda Veysel ayak koyarak meşin yuvarlağı ağlara bıraktı.

Konyaspor Veysel ile Trabzon karşısında skoru 1-1 yaptı.

GOL...29. dakika. Konyaspor 2. golü Veysel ile buldu. Sol kanattan hızlı gelişen atakta ceza sahasına ortalanan topu arka direkte Veysel tamamladı. Bu futbolcunun plase vuruşunda Kaleci Tolga'nın üzerinden geçen meşin yuvarlak Trabzon ağlarıyla buluştu.

Konyaspor üst üste bulduğu gollerle bir anda Trabzonspor karşısında skoru 2-1 yaptı.

30. dakika. Trabzonspor kalesinde gördüğü 2 golün şokunu üzerinden atma çabasında. Selçuk'un Konya ceza sahasına havalandırdığı topu Gökhan Ünal takip etti. Savunmada Ömer rakibiyle top arasına girerek mutlak bir gol tehlikesini önledi. Gökhan ikili mücadelede rakibine faul yaptı.

34. dakika. Trabzonspor'da Serkan Balcı sarı kart gördü.

35. dakika. Konyaspor sol kanattan serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen Erdal uzak mesafeden doğrudan kaleyi düşündü. Köşeden ağlara doğru giden meşin yuvarlağı Kaleci Tolga son anda parmaklarının ucuyla çelerek kornere attı.

37. dakika. Konyaspor 3. gole Erdal ile çok yaklaştı. Orta sahadan uzun gönderilen topu Trabzon savunması sektirdi. Ceza sahası içinde Kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Erdal sert vurdu. Üst direğe çarpan meşin yuvarlak auta çıktı. Konya adına şansız bir an.

40. dakika. Karşılaşmada ilk yarı için son 5 dakika. Trabzonspor savunması büyük açıklar veriyor. Sağ kanattan Egemen'in geri pasını Kaleci Tolga ıskaladı. Erdal'dan önce Song ters tarafta araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

45. dakika. Maçın ilk yarısı için normal süre tamamlandı. Hakem 2 dakika uzatma ilave etti.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Konyaspor geriye düştüğü ilk 45 dakikayı Veysel'le bulduğu gollerle Trabzonspor karşısında 2-1 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

46. dakika. Trabzonspor sağ kanattan Selçuk ile serbest vuruş kullandı. Bu futbolcunun arka direğe kestiği ortaya Isaac yükselemedi. Top  direkt olarak auta çıktı.

50. dakika. Trabzonspor beraberlik golü için rakip kaleye yükleniyor. Konyaspor savunmasında çok adamla kapanıyor.

52. dakika. Konyaspor'da Milos sarı kart gördü.

55. dakika. Konyaspor 3. gole Veysel ile çok yaklaştı. Orta sahada Colman top kaybı yaptı. Fahri süratle rakip ceza sahasına sokuldu. Bu futbolcunun ayağından seken meşin yuvarlağı alan Erdal sağ kanattan atağı devam ettirdi. Erdal'ın ceza sahasına kestiği ortaya Veysel harika bir kafa şutu çıkarrtı. Top Tolga'nın bakışları arasıında yan direkte patladı. Boşta kalan topu Trabzon savunması uzaklaştırdı.

GOL... 57. dakika. Trabzonspor Isaac ile beraberlik golünü buldu. Sol kanatta Umut Bulut şık çalımlarla rakip yarı sahaya geçerek sağdan ileri çıkan Isaac'ı gördü. Bu futbolcu çizgiden bindiren Serkan Balcı'ya pasını bıraktı. Ceza sahasına sokulan Serkan 18 yayı üzerindeki Isaac'a yerden ortasını yaptı. Isaac ceza sahasına girdiği anda yerden köşeye sert vurdu. Jefferson uzanmasına rağmen meşin yuvarlağı çıkartamadı.

Trabzonspor Isaac'ın golüyle Konyaspor karşısında skoru 2-2 yaptı.

GOL... 59. dakika. Trabzonspor Isaac ile öne geçti. Sağdan hızlı gelişen atakta Serkan savunmanın arkasına harika bir ara pası çıkarttı. Isaac süratle hareketlenerek Kaleci Jefferson ile karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak köşeden Konya ağlarıyla buluştu.

Trabzonspor Isaac ile üst üste bulduğu gollerle Konyaspor karşısında 3-2'lik üstünlüğü yakaladı.

60. dakika. Trabzonspor'da Colman yerini Tayfun Cora'ya bıraktı.

63. dakika. Trabzonspor'da Cale sarı kart gördü.

63. dakika. Konyaspor'da Zafer yerini Mustafa'ya bıraktı.

64. dakika. Konyaspor beraberlik golüne Da Silva ile yaklaştı. Ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşu Da Silva kullandı. Brezilyalı futbolcu sert vurdu. Meşin yuvarlak üst direği sıyırarak auta çıktı.

67. dakika. Trabzonspor 4. gole Umut Bulut ile yaklaştı. Sağdan hızlı gelişen atakta Isaac ceza sahasına sokulup arka direğe hareketlenen Umut'a ortasını yaptı. Umut boş pozisyonda önünden geçen meşin yuvarlağa ayak koyamadı. Net bir fırsattan sonuç gelmedi.

70. dakika. Maçta tempo çok yükseldi. Konyaspor'un beraberlik golü için geliştirdiği ataklara Trabzonspor etkili ataklarla karşılık veriyor. Top iki kale arasında gidip geliyor. Bu dakikada Trabzon atağı sağ kanattan etkili gelişti. Tayfun'un ceza sahasına kestiği orta savunmadan sekerek yükseklik kazandı. Kale sahasına inen topu Jefferson, Umut'un üzerinden kontrol etti.

72. dakika. Konyaspor'da Erhan Albayrak yerini Tehoue'ye bıraktı.

73. dakika. Konyaspor sağ kanattan Da Silva ile köşe vuruşu kullandı. Ön direğe inen topa Veysel kafayı vurdu. Meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

75. dakika. Karşılaşmada son 15 dakika oynanıyor. Trabzonspor'un Konya deplasmanında 3-2'lik üstünlüğü devam ediyor.

76. dakika. Konya'da Erdal yerini Şener'e bıraktı.

77. dakika. Trabzonspor atağında sol kanattan ceza sahasına sokulan Gökhan Ünal ayağından topu açında Kaleci Jefferson kapanarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

78. dakika. Konyaspor sol kanattan rakip kaleye etkili indi. Da Silva'nın kale sahasına kestiği topa Veysel hareketlendi. Kaleci Tolga zamanında çıkarak topu rakibinin önünden kontrol etmeyi başardı.

79. dakika. Trabzonspor'da Gökhan Ünal yerini Barış Memiş'e bıraktı.

80. dakika. Konya'da son 10 dakikaya girildi. Trabzonspor'un 3-2'lik üstünlüğü devam ediyor. Konyaspor beraberlik golü için ataklarını sıklaştırdı.

81. dakika. Sol kanattan Fahri Tatan atağı sürükledi. Bu futbolcu çizgiden bindiren Da Silva'yı kaçırdı. Brezilyalı futbolcu sıfıra inmeden ceza sahasına yerden pasını çıkarttı. Tehoue topun gelişine sert vurdu. Song kaleye yönelen topu kafa ile karşılayarak tehlikeyi karşıladı.

85. dakika. Trabzonspor atağında Isaac savunmanın arasına harika bir pas bıraktı. Barış'ın uygun olduğu pozisyonda Umut topa ayağını sokup ceza sahasına sokulunca yan hakemin ofsayt bayrağı kalktı. Umut topu Barış'a bırakta mutlak bir gol şansı olacaktı.

87. dakika. Trabzonspor'da Serkan Balcı yerini Ferhat'a bıraktı.

90. dakika. Maçta normal süre tamamlandı. Konyaspor tüm hatlarıyla beraberlik golü için yükleniyor.

Sol kanattan Da Silva'nın ceza sahasına kestiği ortaya Veysel yükselip kafayı vurdu. Savunmadan seken meşin yuvarlak Kaleci Tolga'nın bakışları arasında ters tarafta direğin dibine düşerek kornere çıktı.

Hakem maça 4 dakika ilave etti. Artık uzatmalar oynanıyor.

90+3. dakika. Trabzonspor 4. gole Isaac ile çok yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan derin pası takip eden Isaac ceza sahasına sokulduğu anda Jefferson ile karşı karşıya pozisyonda solundan bomboş gelen Umut'a golü attırmak istedi. Jefferson son anda uzanarak topu çelerek gole izin vermedi.

Uzatmalarda Konyaspor'un gol için atakları sonuç vermedi. Trabzonspor, zorlu Konyaspor deplasmanında 3-2 kazanarak liderliğini devam ettirdi.