BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fırtına asırlık çınarı kökünden söktü

Beyoğlu’nda asırlık çınar ağacı, fırtına sebebiyle kökünden sökülerek devrildi.

Abone ol

İstanbul'da fırtına çeşitli semtlerde hayatı felç etti. Gece boyunca etkisini gösteren fırtına ağaçları köklerinden sökerek devirdi.

BEYOĞLU'NDA ASIRLIK ÇINAR

Karaağaç Caddesi üzerinde bulunan Halıcıoğlu Askerlik Şubesi'nin bahçesindeki büyük çınar ağacı, şiddetli fırtınaya dayanamadı. Saat 03.00 sıralarında büyük bir gürültüyle devrilen ağaç, askerlik şubesinin duvarlarını da yıktı. Sultan Abdulhamit döneminde dikildiği öğrenilen ve İngiliz Çınarı olarak da bilinen ağaç, kökünden koparak yola devrildi. Karaağaç Caddesi tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri ağacı keserek yolu trafiğe açtı. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

GÜNGÖREN'DE 8 METRELİK AĞAÇ DEVRİLDİ 

Akşam saatlerinde başlayan rüzgar gece saatlerinde şiddetini arttırarak devam etti. Tozkoparan Sergi Sokakta bulunan bir binanın bahçesindeki yaklaşık 8 metre uzunluğundaki kavak ağacı sokağa doğru devrildi. Ağaç devrilmesine uyanan sokak sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri 8 metre uzunluğundaki kavak ağacını motorlu testere ile ufak parçalara bölerek yol kenarına kaldırdı. Görgü tanıkları, ağacın devrilme sesiyle uyandıklarını belirterek, "Yola bir ağaç devrildiğini görünce durumu itfaiye ekiplerine haber verdim. Allahtan gece buradan geçen bir araç veya insanın üzerine düşmedi" dedi. Bazı vatandaşların itfaiye ekiplerinin çalışmasını camlarından izledikleri gözlendi.