BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,00
ALTIN 2.496,97
HABER /  POLİTİKA

First Ladynin kabineye sitemi!

Gü, Esma Esad'ı ağırladı. Guruptakileri tanıştırırken kabineye de sitemi vardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, TBMM'deki kadın milletvekili sayısının 50'ye çıkmasına sevindiğini, ancak hükümette tek kadın bakan olmasından üzüntü duyduğunu söyledi.

Hayrünnisa Gül, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Ankara ziyareti çerçevesinde dün eşi tarafından Çankaya Köşkü'nde "eşsiz" bir resmi yemek verilirken, Esma Esad'ı Dışişleri Konutu'ndaki yemekli toplantıda ağırladı.

KADIN DİPLOMATLAR ARTTI

Gül Esma Esad'a, TBMM'de ilk kez kadın temsili oranında yüzde 9.1'in yakalandığını belirterek, yeni dönemde parlamento ile gurur duyduklarını söyledi.

Gül, Bakan Nimet Çubukçu'yu "hükümetteki tek kadın bakan" olarak tanıtırken daha fazla kadın bakan olmamasına üzüldüğünü dile getirdi. Büyükelçi Sumru Noyan da Dışişleri Bakanlığı'nda eskiden çok düşük olan kadın diplomat oranının bugün yüzde 50'yi bulduğunu aktardı. Bunun üzerine Esad, eşi Beşar Esad'ın danışman olarak Suriyeli kadın yazar Colette Khoury'i atadığını anımsattı.

Khoury'nin kadın duygularını edebiyatta ön plana aldığını ve Suriye'deki tabuları yıktığını belirten Esad, "Bu atama şaşkınlıkla karşılandı, ancak ben diğer Arap ülkelerine örnek olduğunu düşünüyorum" dedi.