BIST 10.169
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,37
HABER /  GÜNCEL

First Lady ateşli konuşmasıyla Kongreyi coşturdu

ABD'nin 'First Lady'si Michelle Obama, Demokrat Parti Kongresi'nin ilk günü sonunda eşi Barack Obama'nın bir dönem için daha Beyaz Saray'a seçilebilmesi için ateşli bir konuşma yaptı.

Abone ol

ABD'nin 'First Lady'si Michelle Obama, Demokrat Parti Kongresi'nin ilk günü sonunda eşi Barack Obama'nın bir dönem için daha Beyaz Saray'a seçilebilmesi için ateşli bir konuşma yaptı.

Dört yıl önce, eşinin Amerika için taşıdığı vizyona derin bir şekilde bağlı olduğunu ama başkanlık için aday olmasının ailenin ve özellikle kızlarının hayatında yaratacağı değişikliklerden kaygı duyduğunu anlatan Michelle Obama, eşinin ve kendisinin zorluklarla boğuşan ailelerden geldiklerini anımsattı.

"Barack ve ben, pek para ya da maddi varlığa sahip olmayan ailelerde yetiştik. Ama ailelerimiz bize çok daha değerli şeyler verdi. Bunlar kayıtsız şartsız bir sevgi, büyük fedakarlıklar ve kendilerinin asla hayal edemeyecekleri yerlere gidebilmemiz için verdikleri fırsattı." diyen Michelle Obama, konuşmasında, eşiyle olan 23 yıllık ilişkisinden anılara da yer verdi, benzer değerlere inanan Barack Obama ile kafa dengi olduklarını anlattı.

Başkanların çok çeşitli insanlardan her türlü tavsiye aldığını ama sonuçta bir başkan olarak karar alma anı geldiğinde insana yol gösteren şeyin kendi değerleri, kendi düşünce ve görüşü, kişiyi o kişi yapan hayat deneyimleri olduğunu söyleyen Michelle Obama, eşi, kadınlara adil ücret verilmesini, sağlık hizmetlerini ve öğrenci borçlarını düzenleyen yasaları savunurken, kendi geçmişinde yaşadıklarından ilham aldığını kaydetti.

'O hep aynı Barack'

Barack Obama'nın Beyaz Saray'a seçilmesinden bu yana hiç değişmediğini belirten First Lady, "O, mesleğinin başında yüksek ücretli işleri reddedip bir çelik işletmesinin kapanması ardından büyük zorluklar yaşayan topluluklarla birlikte çalışmayı tercih etmiş olan Barack Obama'yla aynı kişi" dedi ve eşinin en zorlu anlarda bile, yeniden doğrulup, sabrı ve aklıyla, cesaret ve nezaketiyle hep ileriye doğru gittiğini anlattı.

Büyük tezahürat gösteren kalabalık Kongre topluluğuna konuşan Michelle Obama, "First Lady olmanın getirdiği olağanüstü ayrıcalıklardan" da söz etti.

Barack Obama, Demokrat Parti'nin adaylığını Perşembe günü resmen kabul edecek ve 6 Kasım'da Cumhuriyetçi aday Mitt Romney ile karşı karşıya gelecek.

Son kamuoyu yoklamaları Obama'nın Romney'den az bir farkla önce gittiğini gösteriyor. Ancak Demokrat Parti Kongresi başladığı sırada ABC News/Washington Post tarafından yürütülen bir yoklama, Barack Obama'nın, 1980'lerden bu yana, Kongre öncesi en az desteğe sahip başkan olduğunu ortaya koydu.

Barack Obama önümüzdeki birkaç gün içinde siyasi desteği yeniden toplayabilmeyi hedefliyor.

Kuzey Carolina'daki Charlotte kentinde yapılan Demokrat Parti Kongresi, yarın Obama and Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın konuşmalarıyla sonlanacak.