BIST 10.046
DOLAR 32,25
EURO 34,64
ALTIN 2.412,15
HABER /  GÜNCEL

Zaman'daki yazı Topbaş'ı bozacak!

Trafiğe çare diye 'yasak' kolaycılığına kaçan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bu yazıya bakalım ne diyecek?

Abone ol

İstanbul'daki trafik derdine çare diye sunulan Toplu Taşıma Yolu uygulamasına Zaman yazarı Ahmet Turan Alkan'dan haklı eleştiriler geldi. 

"Yasak" ile sorunun çözülmeye çalışıldığını vurgulayan Zaman yazar, "Trafik buhranını, yasakla çözemezsiniz saygıdeğer plancılar ve şehir yöneticileri... Siz de biz de aslında mış gibi yaparak durumu idare ettiğinizin pekâlâ farkındayız" diye yazdı. 

UYANIKLARA YARAYACAK

Yeni uygulamanın kural tanımaz uyanık sürücülere yarayacağını belirten Ahmet Turan Alkan, şunları yazdı; 

"İlk gün uygulamasındaki kararlılık gösterisine bakıp polisin ceza kesmesine, ihlâlcilere sert davrandığını hesaba katarak ümitsizliğe kapılmayınız efendim, bu da geçer. Şimdiye kadar şahit olduğumuz bütün uygulamalar hakkında vaadolunan, "İşi sıkı tutacağız, göz açtırmayacağız; ceza keseriz haa" yollu kuru-sıkı tehdidlerin aslında astarsız olduğunu hepimiz biliyoruz. O yasaklar, o tehditler, o kuru sıkılar, kanuna saygılı kalmaya çalışan, yasaklara uymayı medenî bir icab sayan ve nihai tahlilde enayi yerine konulan sizin-benim gibi muhallebi çocukları içindir."

İDARE-İ MASLAHATÇILAR REFORM YAPAMAZ

İstanbul'daki trafik derdinin asıl sebeplerini sıralayan Alkan, yasakçı çözüm ile birlikte vatandaşa giydirilen yakıt vergilerini de eleştirdi. İstanbul Belediyesi'nin araç sayısındaki artışa karşılık otopark ihtiyacına aldırış edip bu yönde çalışma yapmadığını vurgulayan Alkan, yazısında can yakıcı şu tespitte bulundu;

"Pat diye söylüyorum arkadaşlar; siz, hükümet, siz il yönetimleri, ilgili bakanlıklar, trafik komisyonları, belediyeler vesaire.. Siz, trafiğe çare bulamazsınız, çünkü alayınız idari maslahatçısınız ve idare-i maslahatçılar reform filan da yapamazlar."