BIST 10.054
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.402,53
HABER /  GÜNCEL

Fırınlar sınıfta kaldı

Beyoğlu Belediyesi zabıta ekipleri ilçede bulunan fırın ve kasapları denetledi. Kasaplar denetimleri geçerken, fırınlardaki üretim alanların...

Abone ol

Beyoğlu Belediyesi zabıta ekipleri ilçede bulunan fırın ve kasapları denetledi. Kasaplar denetimleri geçerken, fırınlardaki üretim alanlarında çok sayıda uygunsuzluk tespit edildi.
Beyoğlu Belediyesi Zabıta Ekipleri İstiklal Caddesi’nde buluşarak fırın ve kasapları denetledi. İlk olarak bir fırına giren ekipler, çok sayıda aksaklıkla karşılaştı. Fırının üretim bölümünde tavanın çöktüğü ve tavanın pislik içinde olduğunu gören ekipler, fırın sahibini uyardı. Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Mürsel Büyük, “Çalışma şartları uygun değil. Biz tutanağımızı tutacağız. Şimdi uyarıyoruz. Ardından tekrar geleceğiz. Eğer aksaklıklar giderilmezse kapatma dahil her türlü işlemi yapacağız. Ramazan nedeniyle denetimlerimiz daha da sıklaşarak devam edecek” dedi.
Bir kasaba giren ekipler, kasabın gerekli temizliği gösterdiğini belirterek teşekkür ederken, iş yeri sahibi, “Biz yıllardır buradayız. Eğer bu şekilde temiz olmazsak burada tutunamayız” diye konuştu.
Zabıta ekipleri girdikleri bir fırında ise yine şaşkınlık yaşadı. Üretim yapılan makinelerin yağ ve pas içinde olduğunu gören ekipler iş yeri sahibini uyardı. Son olarak bir fırına giren zabıta ekiplerinin karşılaştığı manzara ise öncekilerden farklı değildi. Fırın ustalarının kullandığı önlüklerin ve ekmeklerin altına koydukları bezlerin de kir içinde olduğunu gören ekipler iş yeri sahibini uyardı. Dr. Mürsel Büyük, “Maalesef burası da uygun değil. Uyarıyoruz. Bezler kir içinde. Mayalar dışarıda. Tekrar geldiğimizde aynı şekilde olursa kapatacağız” diye konuştu.
Ekipler daha sonra fırın ve kasap denetimlerine devam etti.
(İHA)