BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.421,31
HABER /  GÜNCEL

G.Saray’ın altyapısı gibi çalışıyor

Trabzonspor’un, Galatasaray ile Olcan Adın için transfer görüşmelerine başladığını KAP’a bildirmesinin ardından, ’bordo-mavili takım Galatas...

Abone ol

Trabzonspor’un, Galatasaray ile Olcan Adın için transfer görüşmelerine başladığını KAP’a bildirmesinin ardından, ’bordo-mavili takım Galatasaray alt yapısı gibi çalışıyor’ yorumları da yeniden gündeme geldi.
Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmanın planlarını yapan Trabzonspor, bir taraftan kadrosuna yeni isimler katarken, diğer taraftan ise değerini bulan oyuncularını elden çıkartarak ekonomik sıkıntı yaşamamak istiyor. Adrian, Henrique ve Olcan Adın’ın satışlarından dolayı kulübe hatırı sayılır bir para girişi yapan Karadeniz ekibi, kulübe kazandırdığı oyuncuların transferlerine de bu doğrultuda yön veriyor. Bordo-mavililer Adrian, Henrique ve Olcan’ın satışından 12 milyon Euro civarında gelir elde etti. Adrian’ı, Suudi Arabistan’ın Al-Nassr takımına 3 milyon 250 bin Euro karşılığında satan Trabzonspor, Paulo Henrique’yi de 4 milyon Euro’ya Çin’in Shanghai Greeland takımına verdi. Bordo-mavililer sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalan Olcan için de Galatasaray’la 4 milyon 600 bin Euro gibi bir rakama anlaşırken, transfer görüşmeleri KAP’a bildirildi. Karadeniz ekibi, bu 3 oyuncunun satışından kasasına 36 milyon TL’ye yakın bir para girdisi yaparak, rahat bir nefes aldı.

SON 3 YIL İÇİNDE GALATASARAY’A GİDEN 6. OYUNCU OLDU
Trabzonspor’un, Galatasaray ile Olcan Adın için transfer görüşmelerine başladığını KAP’a bildirmesinin ardından, ’bordo-mavili takım Galatasaray alt yapısı gibi çalışıyor’ yorumları da yeniden gündeme geldi. 2010-2011 döneminde Selçuk İnan, Engin Baytar ve Ceyhun Gülselam gibi oyuncuları Galatasaray’a kaptıran Trabzonspor, ertesi sezon da Burak Yılmaz ve Umut Bulut gibi oyuncularını kaptırdı. Söz konusu oyuncuların takımdan ayrılmasından sonra Trabzonspor’un iskelet kadrosu bozulurken, bordo-mavililer son olarak Olcan Adın’ı Galatasaray’a vererek futbolcularının İstanbul takımlarına gitmesine engel olamadı.
(İHA)