BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,45
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fırın böyle yuva yıktı

Spotçudan aldığı fırın hayatının kabusu oldu. Talihsiz kocanın hayatı bir güde alt üst oldu.

Abone ol

İşini kaybetse iyi.. 10 yıllık eşini de kaybetmek üzere. Spotçudan aldığı fırın bir ailenin yuvasını yıktı..

Konya'da spotçudan aldığı fırının bir gün sonra gaz kaçırması sonucu evinde yangın çıkan Hasan Durmaz, eşinin, yangından sorumlu tuttuğu için kendisinden boşanmaya hazırlandığını belirterek, ''Yeni aldığım hatalı fırın adeta ocağımı söndürdü'' dedi.

Hasan Durmaz'ın (31) 30 Martta merkez Meram ilçesi Aydoğdu Mahallesi'ndeki evinin mutfağında, eşi M.D. ve oğulları E.D. (8) ile T.D. (4) evde bulunduğu sırada, yeni aldığı fırının gaz kaçırması sonucu yangın çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülen yangında elleri hafif yanan ve gazdan etkilenen Durmaz ile eşi M.D. hastanede 1 gün süren tedavinin ardından taburcu edildi.

Hasan Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın sonucu mutfakta büyük çapta maddi hasar oluştuğunu, hasarın karşılanması için fırını üreten şirketle görüştüğünü ifade etti.

Firma yetkililerinin yaptığı incelemede, fırının gaz borusunun çıkması sonucu gaz kaçırmaya başladığı, yangının da bu nedenle çıkmış olabileceği yönünde rapor hazırladığını söyleyen Durmaz, hayatının bu olay nedeniyle alt üst olduğunu belirtti.

ÜRÜNÜ DEĞİŞTİRDİLER AMA

Spotçudan aldığı fırının bir gün sonra yangına neden olmasından dolayı zor günler geçirdiğini kaydeden Durmaz, ''Fırının gaz borusu çıkarak gaz kaçırması sonucu yangın çıkmış. Üretim hatasından kaynaklanıyormuş. Bu hatalarından dolayı fırını ücretsiz olarak yenisiyle değiştirdiler. Dava açmamam için de mutfaktaki hasarın tamamını karşılayacakları sözünü verdiler ancak sonuç çıkmadı'' dedi.

İŞİNİ DE KAYBETTİ

Yangından sonra bir süre olayla ilgili resmi işlemlerle uğraştığını, bu nedenle asgari ücretle çalıştığı iş yerinden de çıkarıldığını belirten Durmaz, şunları kaydetti:

FIRINI ALMAMASI İÇİN UYARAN EŞİ BOŞANMAYA HAZIRLANIYOR

''Keşke sadece işimi kaybetseydim. 10 yıllık evli olduğum eşimden de ayrılıyorum. Bu yangında aramızdaki anlaşmazlık had safhaya ulaştı. Eşim fırını spotçudan almamam konusunda beni çok uyarmıştı ama benim de maddi olarak gücüm fırını ancak spotçudan almaya yetiyordu. Fırını spotçudan almamam konusunda beni uyaran eşim, şimdi yangından sorumlu tuttuğu için benden boşanmaya hazırlanıyor. Yeni aldığım hatalı fırın, adeta hayatımı söndürdü. Gerçekten çok üzgünüm. Üstelik uzun süre sonra bulduğum işimi de kaybettim. Ancak elimden bir şey gelmiyor.''

Fırını satan şirketin yangınla ilgili tutulan raporları istediğini ve kendisine tüm masrafları karşılayacaklarını söylediklerini öne süren Durmaz, verilen sözlerin tutulmadığını, üretici firmaya maddi ve manevi tazminat davası açacağını bildirdi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Yardımcısı Mustafa Dinç, masraflar tespit edildikten sonra imalatçı firma hakkında tüketicinin maddi ve manevi tazminat davası açabileceğini belirtti.Söz konusu kişinin tüketici mahkemelerine de başvurabileceğini söyleyen Dinç, daha önce de buna benzer şikayetlerle karşılaştıklarını, bu konuda birçok davanın devam ettiğini bildirdi.