BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

THY'nin aşçıları uçuyor!

Türk Hava Yolları'nın uçaklarında aşçı olacak... Yolcuların yemeklerini uçan aşçılar hazırlayacak...

Abone ol

Türk Hava Yolları artık İstanbul-New York seferlerinde uçakta aşçı bulunduracak. First ve Business yolcuların yemeklerini Flying Chef'ler (uçan aşçı) hazırlayacak. THY, uçan aşçı uygulamasını daha sonra Şikago ve Tokyo hatlarında da başlatacak.


THY, Türkiye'de ilk kez uzun mesafeli uçuşlarda “Flying Chef" (uçan aşçı) konseptini başlattı.

İkram şirketi Turkish Do&Co'nun aşçıları, Türk Hava Yolları uçaklarında First ve Business sınıflarında uygulanan mönü konseptini yolcuya tanıtacak ve uçuşta görevli kabin ekibine yemeğin hazırlanması aşamasında profesyonel destek sağlayacak.

Uygulamayı New York hattında başlatan Türk Hava Yolları, şef aşçıların kabinde yolcu servisine katılarak hizmet kalitesini ve yolcu taleplerini yerinde değerlendirme fırsatı bulmalarını hedefliyor. New York hattını önümüzdeki günlerde Şikago ve Tokyo hatları takip edecek.

Türk Hava Yolları'nın New York hattında başlattığı uygulama sırasında, uçan aşçılar çok titiz bir şekilde yemeklerin detayıyla ilgileniyor, kabin ekiplerine yardımcı oluyor, aynı zamanda yolculara sunum yaparak arzu edilen tabakları hazırlıyor.